Rugsėjo viduryje per Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdį buvo įkurta Tautininkų frakcija. Frakcijos steigimo koordinatoriumi patvirtintas buvęs ilgametis Tautininkų sąjungos narys, buvęs Lietuvių tautininkų sąjungos vicepirmininkas Algimantas Birbilas.

„Šiuo metu iš Tautininkų sąjungos pas valstiečius ir žaliuosius ateina keletas skyrių su savo nariais, bet ilgainiui, manome, ir daugiau TS žmonių supras apie vienijimosi šalies politiniame centre naudą Lietuvai ir prisijungs prie Valstiečių ir žaliųjų sąjungos“, - teigiama A. Birbilo kreipimesi prisidėti prie kuriamos frakcijos.

Tuo metu TS vicepirmininkas Julius Panka BNS tvirtino, kad nė vienas partijos skyrius neiširo.

„Tai persūdyta informacija. Mano žiniomis, tik Algimantas Birbilas su šeima pereina į Valstiečių ir žaliųjų sąjungą (...). Nė vienas Tautininkų sąjungos skyrius dėl to nesubyrės ir nenukentės“, - sakė J. Panka.

Anot jo, Tautininkų sąjunga šiuo metu neketina jungtis su kita politine jėga, o kviečia visus tautiškus žmones burtis prie juos. Juoba, kad frakcijos partijose, tautininko teigimu, nepasiteisina.

„Mes jau turėjome karčios patirties iš savo buvimo Tėvynės sąjungoje - Lietuvos krikščionyse demokratuose. Frakcijai ne tik neleista normaliai veikti, bet jos vadovai buvo pašalinti iš partijos“, - pabrėžė J. Panka.

2008 metais Lietuvių tautininkų sąjunga prisijungė prie Tėvynės sąjungos, tačiau 2011 metais tautininkų frakcijos vadovai pašalinti iš partijos. 2011 metų gruodį Vilniuje įvyko atkuriamasis Tautininkų sąjungos suvažiavimas. Šiuo metu partija deklaruoja turinti per 2 tūkst. narių.