Deklaruodamas turtą už 2008 metus, A. Ignotas su žmona nurodė turįs privalomo registruoti turto už maždaug pusantro milijono litų. Tiesa, tuometį Ūkio ministerijos sekretorių dar slėgė maždaug 193 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų. Vis dėlto jau tada, kaip paaiškėjo, politikas buvo pamiršęs mokėti už komunalines paslaugas. Ir nemoka iki šiol.

J. Antanaitis: iš A. Ignoto to nesitikėjau

A. Ignotas su žmona turi butą sostinės senamiestyje, Pylimo gatvėje. Ir jau beveik šešerius metus – nuo 2007 m. lapkričio – Ignotai nemoka nei už šiukšlių išvežimą, nei už bendrojo naudojimo patalpų apšvietimą, nei už namo administravimą. Susikaupė solidi skola – apie 2,9 tūkst. Lt.

Tai DELFI patvirtino Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos prezidentas Juozas Antanaitis. Anot jo, A. Ignotas traktuojamas kaip eilinis skolininkas.

„Mums vienodai rodo – jis Ignotas ar Petrotas. Bet šiuo momentu Ignotas, aišku“, - sakė J. Antanaitis.

Ilgametis asociacijos vadovas neslėpė nuostabos dėl tokio A. Ignoto elgesio.

„A. Ignotas – tai yra figūra, tai yra politikas. Tai yra žinantis teisės aktus žmogus“, - teigė pašnekovas.

Iš daugiabučio, kuriame yra A. Ignotui priklausantis butas, bendrijos J. Antanaitis teigė sužinojęs, jog buvęs ministerijos sekretorius atsisakė apmokėti skolą. Esą A. Ignotas motyvavo neturįs jokios sutarties su bendrija.

„Man tai buvo keista. Aš pasakiau: ponas A. Ignotas greičiausiai tikrai žino, kad tarp bendrijos ir jos narių nesudaromos jokios sutartys. O santykiai grindžiami nutartimis ir nutarimais“, - prisiminė J. Antanaitis.

Pašnekovas neslėpė bendravęs su A. Ignotu darbiniais klausimais, kai politikas dar ėjo ministerijos sekretoriaus pareigas. Taigi beveik šešerius metus nemokami komunaliniai mokesčiai J. Antanaičiui buvo nemalonus siurprizas.

„Čia yra nelabai gerai. Išvis negerai. Laiku nesumokėti mokesčiai – tai ne pirmininko atlyginimas, tai ne buhalterio atlyginimas. Tai indėlis į bendro turto išlaikymą. (...) Keista. Mes su juo dažnai susitikdavome, kai jisai Ūkio ministerijos sekretoriumi buvo. Nes daug klausimų reikėjo išspręsti. Jis, tarp kitko, labai protingas žmogus. Su labai žaibiška reakcija į bet kokį teisės akto pakeitimą. Jis turi žaibišką protinę reakciją. O kad nemoka – man keista. Keista tiesiog“, - sakė J. Antanaitis.

A. Ignotas: jums tai neįdomu

Tuo tarpu A. Ignotas atsisakė kalbėti su DELFI žurnalistu apie šeštus metus besikaupiančią skolą.

„Susitvarkysim. Ir čia yra asmeniniai reikalai. Ir niekaip, reiškia, neįdomūs jums“, - tepasakė buvęs Ūkio ministerijos sekretorius.

DELFI primena, jog A. Ignotas teismo nuosprendį išgirdo birželio 5 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino, jog buvęs Ūkio ministerijos sekretorius bei buvusi ministerijos Teisės ir viešųjų pirkimų departamento vadovė Neringa Pažūsienė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, kai protegavo tuo metu dar gyvo milijonieriaus Bronislovo Lubio valdomo koncerno „Achema“ steigiamą suskystintų dujų importo terminalo valdymo įmonę „Gamtinių dujų terminalas“. A. Ignotui ir N. Pažūsienei skirtos piniginės baudos: po 13 tūkst. Lt. Buvusio ministerijos sekretoriaus advokatas pareiškė, jog nuosprendis bus skundžiamas.