„Natūralu, kad skyriai aktyviausiai siūlė partijos pirmininką Saulių Skvernelį, be to, kas labai svarbu, tai rodo, kad partijos vadovu pasitikima. Kartu maloniai nustebino, kad antras populiariausias kandidatas – partijos draugo statusą turintis Giedrimas Jeglinskas. Manome, kad šis sprendimas susijęs su nuolat kintančia saugumo padėtimi. Giedrimas buvo NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, tad jo tarptautinė patirtis, žinios ir galimybės tikrai pateisintų visuomenės lūkesčius“, – sakė partijos rinkimų štabo vadovas ir Seimo narys Lukas Savickas.

Atsižvelgiant į tai, kad keletas skyrių informavo, jog, siekiant išdiskutuoti galimus kandidatus, užtruko sprendimo priėmimo procedūros, likusių skyrių keliamų kandidatų partijos administracija laukia artimiausiu metu. Tada paaiškės, ar šis penketas galutinis, ar ne.

Šiuo metu partijos skyriai yra iškėlę ekspremjero Sauliaus Skvernelio, parlamentarų Lino Kukuraičio ir Vytauto Bako bei buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūras.

ELTA primena, kad Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 3 partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Aurelijus Veryga, o Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos mero, Manto Varaškos kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.