„Dabartiniu metu iš to, kaip mes dirbame su socialdemokratais, aš nematau jokio reikalo mums keisti koaliciją. Jeigu Gintautas Paluckas galvoja kitaip, tai čia, žinoma, yra partijos apsisprendimo klausimas. Bet kiek aš žinau, kad frakcijoje yra nepalaikoma nuomonė apie tai, kad reikėtų jai išeiti. Kiek žinau yra nuolatinės konsultacijos tarp frakcijų lyderių – Andriaus Palionio ir Ramūno Karbauskio, ir kaip tik einu pas R. Karbauskį sužinoti , kokie yra pastarųjų pokalbių rezultatai“, - sakė E. Jovaiša DELFI ketvirtadienio rytą.

Įtakingas „valstietis – žaliasis“ teigia net nesvarstąs šiuo metu koalicijos su konservatoriais galimybės, tačiau jis sukritikavo tai, kaip į viešąją diskusiją buvo iškeltas kausimas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo buvusiam Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui.

„Tai sukėlė dvejopą reakciją – vieniems žmonėms – gerai, bravo, valio, kitiems – iki didžiulės isterijos – ne bravo, ne valio, blogai. Aš galvoju, kad bet koks dalykas, ar čia būtų V. Landsbergio klausimas, ar kitas, bet kokioje vietoje visuomenės susipriešinimas yra niekam nereikalingas“, - sakė E. Jovaiša.

Parlamentaro vertinimu, „V. Landsbergis yra visokeriopos pagarbos vertas žmogus“, ir reikėtų „labiau pasverti dalykus prieš teikiant visuomenei“.

Landsbergio statuso klausimas sukėlė daug aistrų tarp konservatorių ir „valstiečių – žaliųjų“ prieš naująjį politinį sezoną, kuriame spręsis valdančiosios koalicijos ateitis.

Ketvirtadienį premjeras Saulius Skvernelis susitiks su konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu. Taip pat šiandien yra rengiamas „valstiečių-žaliųjų“ frakcijos posėdis Seime.

Socialdemokratų vadovybė partijos skyrių pozicijų dėl tolesnio darbo su „valstiečiais“ laukia iki rugsėjo 20 dienos, po to žada šį klausimą svarstyti partijos taryboje.

„Valstiečių“ frakcijoje Seime yra 56 atstovai, socialdemokratų - 19 parlamentarų.