Parlamento pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas teigia, kad šis faktas jam buvo staigmena, bet jis nematąs teisinio pagrindo nušalinti kanclerį nuo pareigų.

"Vyksta ikiteisminis tyrimas, palauksime, pažiūrėsime, pakalbėsime su pačiu kancleriu, kokį jis priims sprendimą. Teisiškai mes kol kas nieko negalime daryti. Teisinio pagrindo jokio neturime", - BNS sakė V.Gedvilas.

Apie įtarimus J.Mileriui parlamento vadovas tvirtino sužinojęs prieš porą savaičių.

"Sausio 17 dieną aš sužinojau, kad tiesiog buvo pateikti įtarimai. Po kokių trijų dienų jis atėjo pas mane, pasakė, kad yra tokie įtarimai", - BNS sakė Seimo vadovas.

Apie tai jis informavo Seimo valdybą.

V.Gedvilo teigimu, įtarimai susiję su "senais buhalteriniai įvykiais", kai iš Seimo kasos dingo per 400 tūkst. litų.

Pats J.Milerius penktadienį BNS sakė komentavęs žiniasklaidai apie pateiktus įtarimus ir pasiūlė paskaityti spaudą.

„Šioje byloje yra vienuolika įtariamųjų, visi jie – Seimo kanceliarijos darbuotojai“, – DELFI sakė ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Gužaitė.

Pasak jos, visiems įtariamiesiems jau pateikti galutiniai įtarimai ir po baigiamųjų darbų byla turėtų būti perduota į teismui. Tiesa, prieš tai įtariamieji dar galės susipažinti su bylos duomenimis ir pateikti savo prašymus.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje pradėtas po to, kai 2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigesta per 440 tūkst. litų.

Iš pradžių įtarimai dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo ir tarnybos pareigų neatlikimo buvo sulaukusios tik buvusios Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ir jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė. Vėliau įtarimai pareikšti ir kitiems Seimo kanceliarijos darbuotojams. Dabar yra 11 įtariamųjų.

Dėl dingusių pinigų yra nuteistos buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė ir buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė. Joms skirta po dvejus metus laisvės atėmimo. Paaiškėjo, kad R.Petkelienė skolino O.Goluskaitei pinigus iš Seimo kasos, o ši juos teigia pralošusi kazino.

R.Petkelienė taip pat teigė, kad dalis pinigų skolinta Seimo kanceliarijos darbuotojams, parlamentarams.