Užfiksuotame vaizdo įraše girdėti, kaip viena moteris išsigandusi šaukia „pabandykit šaut“.

„Kai mušėsi, tai nežiūrėjo, ar tu moteris, ar tu vaikas, ar tu pilnametis, ar tu senis, ar tu dar kažkoks. Nežiūrėjo, davė ir viskas. Sakau, nukentėjo daug – ir sūnėnas, ir du pusbroliai, ir kaimynas, daug“, – žinių žurnalistei teigė muštynes mačiusi, bet savo veido nenorėjusi rodyti kaimo gyventoja.

Kaip skelbiama reportaže, jaunimas iš Panevežio rajono Smilgių kaimo į Radviliškio rajono kaimą Pociūnus pirmąjį vasaros savaitgalį atvažiavo muštis du kartus.

„Šeštadienį, kai čia susišaudė, jie atsiprašė, sakė, kad nebevažiuosim“, – teigia žurnalistų kalbinta vietos gyventoja. Paklausta, ko jaunuoliai atsiprašė, kaimo gyventoja patikino, kad – muštynes be taisyklių mačiusių moterų.

„Kurios ten stovėjo, kurios gynė tuos vaikus. Atsiprašė – tetutės, tikrai neatvažiuosim, tikrai čia nebus jau tų incidentų, o už kokios geros valandos atvažiavo visas būrys, apie 20 žmonių“, – teigė kalbinta moteris.

Reportaže pasakojama, kad muštynės prasidėjo pievoje, kurioje ganėsi karvės. Nukentėjo net ir gyvulių atėjęs perkelti visai atsitiktinis žmogus.

Kita kaimo gyventoja pasakojo, kad pirmą kartą jaunuolių atvyko gal 15, o antrą kartą „irgi nemažai“.

„Mašinas paliko prieky ir atėjo čia į kaimą su lazdom, kiek mačiau, tai ir ginklą turėjo vienas iš vaikinų“, – teigė ji.

Skirti jaunimą, skelbia LNK žinios, puolė kaimo vyrai ir moterys.

„Niekas negalvojo, kad jie čia antrą kartą atvažiuos, niekas negalvojo, kad čia vyks kažkoks toks masinis... Mes išbėgom, pradėjom grasinti, kad kviesime policiją, jie nereagavo. Mes pagalvojome, kad reikia įsiamžinti mašinas, nes jie paliko prieky mašinas, visi pėsčiom atėjo. Mes nubėgome įsiamžinti tas mašinas, ir čia prasidėjo, šaudyt, lentom, vienai moteriai per pusmetrį įrėmę buvo, kad ji padėtų ragelį, nes ji skambino policijai, kvietė“, – apie kilusias masines muštynes pasakojo savo veido nenorėjusi rodyti Pociūnų kaimo gyventoja.

Policija nustatė 25 muštynių dalyvius, trys jų atsidūrė ligoninėje, tarp jų ir nepilnametis. Medikų pagalbos vaikinams prireikė dėl galvos sumušimo, smegenų sukrėtimo ir šautinės žaizdos krūtinėje. Reportaže teigiama, kad buvo šaudyta iš orinio ginklo.

Iš Panevėžio rajono kaimo atvykę agresyviai nusiteikę jaunuoliai nenukentėjo, bet vietiniai nuniokojo keturis jų automobilius.

Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnėnė teigia, kad tarp kaimų perbėgo juoda katė.

„Bet kada ji perbėgo ir dėl ko vyksta konfliktai, neaišku. Turima žinių, kad ir Pociūnų kaimo jaunimas buvo nuvažiavęs prieš kurį laiką aiškintis santykių į Smilgių kaimą“, – teigė policijos atstovė.


LNK žiniose skelbiama, kad į kaimų karą įsitraukė ir nepilnamečiai, ir trisdešimtmečiai. Kol kas nė vienas jų į areštinę neuždarytas, policijas vykdo apklausas, neatmeta, kad dalyvių galėjo būti ir daugiau. Kaimo gyventojai pergyvena, kad įsiplieskęs konfliktas gali nesibaigti geruoju.

„Maža ką. Jaunimas vis tiek sėdi ir vakare. Gal gaudys po vieną, gal kaip“, – baiminosi kalbinta kaimo gyventoja.

Policija žurnalistams teigė, kad kol kas nesvarsto kaime skirti sustiprinto budėjimo.