„VSAT gavo Migracijos departamento sprendimą, kuriuo Migracijos departamentas leido apsigyventi jo pasirinktoje gyvenamojoje vietoje ir nusprendė jį įleisti į Lietuvos Respubliką“, – Eltą G. Mišutis.

„Taigi, jis paliko pasieniečių patalpas, kur nuo penktadienio buvo, ir dabar mūsų tarnyba jau teisiškai jokių reikalų su juo nebeturi, viską tvarko Migracijos departamentas“, – pridūrė jis.

G. Mišutis pripažįsta, kad suteikus D. Mišovui leidimą apsigyventi pasirinktoje gyvenamojoje vietoje, jam bus suteikta galimybė ir laisvai judėti šalies teritorijoje.

„Apsigyvendinimas pasirinktoje gyvenamojoje vietoje, tai kažkokių ribojimų čia, matyt, Lietuvos viduje nebus“, – sakė VSAT atstovas.

ELTA primena, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM) penktadienį patvirtino, kad Rusijos oro pajėgų pilotas leitenantas D. Mišovas yra Lietuvos teritorijoje. Rusijos pilotas kreipėsi į Migracijos departamentą dėl prieglobsčio, jo prašymas buvo užregistruotas.

Paaiškėjus apie D. Mišovo atvykimą į Lietuva vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, kad institucijos kol kas nesiima daryti išvadų, ar rusų pilotas galėtų gauti prieglobstį Lietuvoje. Nes, pasak jo, D. Mišovo atvykimas gali būti vertinamas kaip provokacija artėjant liepos mėnesį sostinėje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

„Pasirinktas laikas yra labai tikslingai, turbūt – artėjant NATO viršūnių konferencijai. Tam tikra prasme, gali būti ir tokio diskreditavimo galimybė. Kai pirmiau nesikreipiama į institucijas, o einama į BBC tarnybą, išplatinami pranešimai – daug įvairiausių klausimų. Nuo atviro opozicionieriaus iki atviro provokatoriaus. Tikrai neatmetamos visos galimybės“, – pabrėžė A. Abramavičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją