Pasieniečiai pradėjo bendradarbiavimą su skulptoriumi Romualdu Kvintu, padėsiančiu įgyvendinti sumanymą. Numatoma, kad VSAT Kinologijos centre Mickūnuose, Vilniaus rajone, iškils paminklas tarnybiniams keturkojams. Šiame centre yra mokomi pasieniečių ir kitų žinybų tarnybiniai šunys ir jų kinologai, nuolat vyksta įvairūs kursai, varžybos, kiti renginiai.

Centras yra VSAT Vilniaus rinktinės teritorijoje, čia nuolat lankosi mokinių grupės, įvairios delegacijos iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Preliminariai planuojama, kad toks atminimo ir pagarbos tarnybiniams šunims objektas galėtų atsirasti kitų metų pavasarį.

Pasieniečių kinologų įkurtas gyvūnų globos klubas „Draugo letena“ rūpinasi atitarnavusiais šunimis, suteikia pagalbą juos gydant, išlaikant, surandant naujus šeimininkus ir pan. „Draugo letenos“ sąskaita banke „Nordea“ (banko kodas 21400, atsiskaitomosios sąskaitos Nr. LT65 2140 0300 0300 9745, pavedime nurodyti „Tarnybinių šunų atminimui“).

Vienas geriausių pasieniečių tarnybinių šunų trejų metų belgų aviganis Ramzis rugsėjo 27 d. buvo nušautas medžiotojo. Tuomet Ramzis Pagėgių savivaldybės miške netoli sienos su Rusija sekė įtariamų kontrabandininkų pėdsakais. Belgų aviganio palaikai buvo kremuoti. Urna su keturkojo pelenais saugoma Pagėgių rinktinės, kurioje šuo tarnavo, muziejuje. Čia įrengta Ramziui skirta ekspozicijos dalis, kur galima sužinoti apie šio keturkojo tarnybą.