„Mūsų saugumo aplinka negerėja – Rusija tęsia karą prieš Ukrainą ir smarkiai kenkia euroatlantiniam saugumui. Tai reikalauja mūsų budrumo ir pasirengimo pritaikyti NATO gynybinę laikyseną regione“, – ceremonijos metu sakė krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

„Vokietijos gynybos ministras yra pasakęs „Lietuvos saugumas yra mūsų saugumas“, tad paskutiniai šeši mėnesiai man ir mano kariams buvo labai intensyvūs, pasižymėjo daugybe tarptautinių pratybų bei glaudžiu bendradarbiavimu su Lietuvos kariais ir sąjungininkais,“ – atsisveikinimo kalboje pažymėjo plk. ltn. L. Neitzel

Vadovauti NATO Priešakinių pajėgų kovinei grupei plk. ltn. A. Kirchner atvyko iš Vokietijos kariuomenės 363-ojo tankų bataliono ir antrąjį šių metų pusmetį jis vadovaus maždaug 1,6 tūkst. karių grupei, kuri ginkluota tankais „Leopard“, pėstininkų kovos mašinomis „CV90“ ir „Boxer“, savaeigėmis artilerijos sistemomis „PzH2000“.

Naują rotaciją sudaro kariai ir atstovai iš Belgijos, Čekijos, Islandijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos ir Vokietijos. NATO priešakinėms pajėgoms Lietuvoje vadovauja ir didžiausią karių skaičių skiria Vokietija, pažymima Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Gynybos štabo viršininkas, vykdantis kariuomenės vado funkcijas, gen. mjr. Mindaugas Steponavičius, NATO Daugianacionalinės šiaurės rytų divizijos vadas gen. mjr. Zenon Brzuszko, Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Artūras Radvilas, batalionui karius skiriančių šalių ambasadoriai ir gynybos atašė, Lietuvos kariuomenės pajėgų vadai ir kiti svečiai, nurodo Lietuvos kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją