Šeškinės ir Fabijoniškių gyventojų feisbuko grupėse buvo pradėta dalintis informacija, kad jau kelis kartus čia įvyko panašaus pobūdžio apiplėšimai.

Pagrindinis šių nusikaltėlių braižas buvo pulti moteris iš nugaros ir jas smaugti, galiausiai atimti jų rankines.

Lapkričio 2 d. apie 17 val. Vilniuje, Šeškinės g., asmuo užpuolė ir smaugė 44-erių metų moterį, kol ši neteko sąmonės. Kaip pranešė policija, ji atsigavusi pastebėjo, kad pavogta kuprinė, kurioje buvo piniginė su pinigais, vilniečio kortele, banko mokėjimo kortele, mobiliojo ryšio telefonas bei asmens dokumentas. Moteris patyrė 267,21 eurų nuostolį.

Dar vienas panašus nusikaltimas įvykdytas lapkričio 3 d. apie pusę aštuonių vakaro Vilniaus S. Stanevičiaus g. Tąkart asmuo užpuolė ir smaugė 47-erių metų moterį. Iš jos atėmė kuprinę, kur buvo asmens dokumentai, banko mokėjimo kortelės, akiniai ir kiti daiktai. Nukentėjusioji patyrė 787 eurų nuostolį.

Jau po kelių dienų, lapkričio 5 d., apiplėšimo taikiniu buvo pasirinkta 58-erių metų moteris Vilniaus Gelvonų g. Truputį po šeštos valandos vakare nukentėjusioji buvo užpulta ir vėl smaugiama. Iš jos buvo pavogta rankinė, kurioje buvo asmens dokumentai, banko mokėjimo kortelė, pinigai ir kiti daiktai. Moteris medikų pagalbos atsisakė ir patyrė 145 eurų nuostolį.

Dar vienas užpuolimas užfiksuotas Vilniaus Fabijoniškių g. 55-erių metų moteris buvo užpulta ir pagriauta prie namo laiptinės. Iš jos buvo atimta rankinė, kurioje buvo piniginė su pinigais, banko mokėjimo kortele ir skėtis. Jos patirtas nuostolis – 310 eurų.

Po visų užpuolimų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas paga LR BK 180 str. 1 d. Šioje dalyje sakoma, kad tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Socialiniuose tinkluose sunerimę gyventojai tikino, kad vis ilgėjant tamsiems vakarams gatvių apšvietimas labai prastas.

„Ryte einant tenka sumažinti tempą, nes nesimato šaligatvio, galima užkliūti ar griūti nematant stiprių nelygumų, išbyrėjusių plytelių. Dėl prasto gatvės apšvietimo net neįžvelgtum užpuoliko, jei užpultų“, – rašė viena iš jų.

Tokiai nuomonei pritarė ir kiti, taip pat pridūrė, kad vietoje medžių sodinimo ir suoliukų statymo reiktų daugiau apšviestų gatvių.

Nukentėjusiosios, kadangi buvo užpultos iš nugaros, negalėjo apibūdinti užpuoliko ar užpuolikų išvaizdos, policija pradėjo aktyvesnį patruliavimą šiuose mikrorajonuose.

Lapkričio 10 d., įvykus dar vienam panašiam užpuolimui apie 19 val. Vilniaus Gelvonų g., pagaliau keli įtariamieji buvo sulaikyti.

Lietuvos policija paskelbė, kad sulaikyti asmenys, įtariami plėšimais sostinės Šeškinėje ir Fabijoniškėse.

„Trys įtariamieji (du gimę 1994 m., vienas – 1997 m.) uždaryti į areštinę. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo“, – rašoma pranešime spaudai.

Taip pat nurodė, kad š. m. spalio mėn. paskutinę savaitę ir lapkričio mėn. pradžioje sostinės Šeškinės ir Fabijoniškių mikrorajonuose padaugėjo pranešimų dėl plėšimų, kurių pagrindinis požymis – fizinės jėgos panaudojimas, pasireiškiantis smaugimu iš už nugaros ir daiktų iš nukentėjusiųjų atėmimu.

„Pareigūnų duomenimis, buvo įvykdyti septyni identiško pobūdžio plėšimai. Nedelsiant buvo sudaryta grupė pareigūnų, kurie atliko daug neviešo pobūdžio veiksmų, išanalizavo įvykių vietose gautus vaizdo įrašus ir identifikavo šiuos sunkius nusikaltimus padariusius asmenis.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybės tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnais, operatyviai nustatę asmenų grupuotę, vykdančią tokio pobūdžio nusikalstamas veikas, lapkričio 10-osios vakarą ją sulaikė.“

Pasak policijos, visi trys policijai žinomi sulaikytieji uždaryti į areštinę. Ikiteisminiams tyrimams vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)