Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) senbuvė, vyriausia amžiumi Seimo narė V. M. Čigriejienė ketvirtadienį pranešė paliekanti konservatorių partiją ir Panemunės vienmandatėje apygardoje mesianti iššūkį konservatorių kandidatui T. Langaičiui.

T. Langaitis DELFI aiškino, kad jau seniai V. M. Čigriejienė neveikė kaip TS-LKD narė – esą tebuvęs laiko klausimas, kada ji tą viešai paskelbs. „Labai gaila, kad tuo pačiu jos laiške buvo išsakyta niekuo nepagrįstų kaltinimų“, – teigia T. Langaitis.

T. Langaitis nesąmone vadina Seimo narės pareiškimus, kad jis konservatorius rinkosi iš trijų partijų. Pašnekovas sakė į TS-LKD įstojęs 2014 m. rudenį. T. Langaitis taip pat neigia, kad jo šeima yra „viešai prisiekusi niekada nebalsuosianti už konservatorius, tautos išdavikus“.

„Mano tėtis – TS-LKD narys, Kauno Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, mama, kiek žinau, jokių politinių pareiškimų nėra dariusi. Spręskite patys“, – teigia T. Langaitis.

Pasak T. Langaičio, jam apie save Panemunės apygardoje tenka girdėti daug skirtingų dalykų, kurie neturi nieko bendra su realybe. „Manau, mes puikiai numanome, iš kur tos paskalos ateina. V. M. Čigriejienė nenustoja kandidatuoti šioje apygardoje, nuo pat tos dienos, kai ji pralošė pirminius visuotinius rinkimus skyriuje, privačiuose pokalbiuose neslėpė kandidatuosianti kaip nepriklausoma. Gyventojams ir rinkėjams tai nėra jokia naujiena, tačiau bandymas iš to padaryti viešuosius ryšius, juolab apkaltinti žmones asmeniškai ir partiją nebūtais dalykais – apgailėtina“, – kalbėjo T. Langaitis.

Pasak konservatoriaus, kiti oponentai Panemunės vienmandatėje apygardoje laikosi susitarimo rinkimų kampanijos metu konkuruoti idėjomis, pasiūlymais ir vizijomis, o ne pilant purvą, šmeižiant. „Procesas nemalonus, vienintelis oponentas, su kuriuo nėra malonu konkuruoti vienmandatėje apygardoje šiandien yra V. M. Čigriejienė“, – sakė pašnekovas.

Jis teigė neabejojantis, kad garbaus amžiaus kolegę pavyks įveikti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. T. Langaitis siūlo įvertinti paprastą faktą: partijos Panemunės-Šančių skyriuje ne vieną savaitę tarp trijų kandidatų vyko kampanija, buvo trijų valandų debatai, po kurių žmonės slaptu balsavimu pirmame ture didele persvara kandidatu išrinko jį.

„Visi ženklai rodo, kad V. M. Čigriejienė šiuos rinkimus pralošusi. Suprantama, kad žmogus, tris kadencijas dirbęs Seime, sunkiai gali atsisveikinti su šilta darbo vieta. Gerbiu jos darbus Seime ir gyvenime, tačiau stagnacija Lietuvai pavojinga“, – kalbėjo politikos veteranės sukritikuotas T. Langaitis.

DELFI primena, kad 79 m. V. M. Čigriejienė Panemunės vienmandatėje apygardoje Kaune į Seimą buvo išrinkta triskart.