„Jeigu jie visus surinks iki vieno ir kaip kareivius sustatys... Tai 73, rodos, pas juos balsai, jie gali prarasti tik du kareivius“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime galima scenarijų dėstė A. Sysas.

Jis teigiamai vertina šalies vadovo apsisprendimą vetuoti šias įstatymo pataisas, kadangi ir socialdemokratai kreipėsi į prezidentą, prašydami jas vetuoti.

„Aš manau, kad tai yra teisingas sprendimas, jeigu mes norime valdyti pandemiją (...) Norėčiau priminti, kad ne tik Lietuvos įstatymai, bet ir ES direktyva aiškiai kalba apie tai, kad darbuotojas bet kokiu atveju negali mokėti už saugą ir sveikatą darbe“, – sakė A. Sysas.

Anot politiko, testavimas yra pirmas barjeras, kuris gali išaiškinti susirgimų faktus.

„Jeigu iš žmogaus, kuris nenori vakcinuotis, mes dabar atimsime teisę dar ir pasitikrinti, tai jis bus nešiotojas tos pandemijos. Ar mums to reikia? Manau, kad mums to nereikia. Aš nesuprantu, kodėl valdantieji pakeitė plokštelę? Jie gi visą laiką kalbėjo apie tai, kad testavimas yra šventas reikalas“, – pastebėjo A. Sysas.

Prezidentas G. Nausėda trečiadienį vetavo įstatymo pataisas, numatančias, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

Šalies vadovas pabrėžė, kad įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus. Jo nuomone, tai reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)