Negana to, viename iš geriausių naujų socialinių būstų įsitaisė rajono vicemerės „darbetės“ Rajos Krupeninos dukra, nors kaimynai liudija, kad pati vicemerė greičiausiai gyvena minėtame bute. R.Krupenina sako, kad jos duktė yra neįgali, tad teisėtai pretendavo į šį butą. Vicemerė tikina, kad negyvena tame bute, o ji tiesiog lanko dukrą, bet tame bute negyvena.

Konkursas dėl butų pirkimų paskelbtas pernai lapkritį. Pasak opozicijos, iš jo pasipelnė suinteresuoti valdžios atstovai ir jiems lojalūs valdininkai. Iš viso nupirkta 11 būstų už beveik 0,5 mln. Lt.

Liberalų ir centro sąjungos atstovas taryboje Kęstutis Trapikas sako, kad socialliberalas Olegas Šapovalas tąkart pardavė trijų kambarių butą, save išsikėlusio tarybos nario Dariaus Veličkos tėvai taip pat pasipelnė iš tokio sandorio.

Reportaže rodomo trijų kambarių buto vidutinė rinkos vertė - 42 tūkst. 700 Lt, tačiau savivaldybė jį įsigijo už 58 tūkst. Lt.

Paklausti, ar nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, tarybos nariai bandė išsiginti. O.Šapovalas sakė, kad dalyvavo visiems prieinamame konkurse, apie kurį jam buvo pranešta. D. Velička sakė, kad nelabai ką žinojo apie jo tėvų dalyvavime buto pardavimo konkurse, bet tikino, kad viskas vyko pagal taisykles ir rinkos kainomis.

Opozicijos atstovai piktinasi, kad savivaldybė galėjo įsigyti daugiau socialinių būstų ir pigiau, tačiau eiliniai gyventojai tiesiog nežinojo, kad toks konkursas vyksta. Pasak K. Trapiko, žinojo tik išrinktieji, kurie butus galėjo parduoti maždaug su 20 proc. antkainiu, palyginus su realia rinkos kaina.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija žada tirti šį atvejį, jei gaus oficialų prašymą. Tyrimą gali atlikti ir savivaldybės etikos sargai, dalyvaujant visuomenės atstovams.