Internetiniame puslapyje, kuris vizualiai primena SAM tinklapį, reklamuojamas „stebuklingas stebuklingas preparatas sąnarių gydymui“, vardinant neva unikalias jo savybes, ir tikinant skaitytojus, kad jis visiškai neturi šalutinių efektų.

Klaidinančiame tekste kalbinamas neva vienas iš neįvardinto vaistinių tinklo savininkų Vilniuje, kuris pristatomas, kaip Germanas Abramavičius, kurio klausiama, kodėl to esą stebuklingo preparato dar nėra Lietuvos vaistinėse. Jis irgi patikina, kad preparatas esą yra geras, tačiau esą jį buvo nepelninga pardavinėti.

Tinklapyje nėra nurodomi kontaktai, kaip įsigyti vaisto, tačiau spustelėjus ant nuorodos nukreipiama į puslapį, kur galima įsigyti preparato.

SAM ragina netikėti tokių svetainiu turiniu

SAM išplatino pranešimą spaudai, kuriuo ragina netikėti piktybiškai kuriamų kenkėjiškų svetainių turiniu.

Ministerija atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad pastaruoju metu atsiranda piktybiškai sukurtų interneto svetainių su SAM logotipu ir pavadinimu bei paskyrų socialiniame tinkle Facebook, kuriose skelbiama klaidinanti ir tikrovės neatitinkanti informacija. Šiose kenkėjiškose svetainėse reklamuojama ir siūloma įsigyti konkreti produkcija. SAM atsiriboja nuo bet kokios tokio tipo svetainėse ir paskyrose skelbiamos informacijos ir kviečia žmones būti budriais, kritiškais ir netikėti tuo, kas rašoma.

Taip pat SAM perspėja, kad bet kurio vaistinio preparato, neregistruoto mūsų šalyje, vartojimas gali būti pavojingas sveikatai. Tad gyventojai turėtų rinktis tik patikrintus vaistus ir gydymosi būdus, kuriuos jiems nurodė gydantys medikai ar vaistininkai. Jei vaistas nėra registruotas Lietuvoje, gali būti, kad nėra atlikta jokių klinikinių tyrimų dėl jo poveikio ar apskritai tinkamumo žmogaus organizmui. Vaistai taip pat turi būti įsigyjami tik licencijuotose vaistinėse ar jų elektroninėse parduotuvėse, nes tik tuomet bus užtikrinta, kad jie yra saugūs ir veiksmingi.