Lietuvio draugai tikina, kad bendramokslio nemalonę jis galėjo užsitraukti bandęs apginti merginą, kurią Ahmedas anksčiau užgauliojo.

Tačiau Švedijoje veikiantis arabiškas portalas „Alkompis“ pateikė visai kitokį šios situacijos vertinimą. Antradienio vakarą jų soc. tinklo „Facebook“ paskyroje buvo paviešintas šokiruoti galintis vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos paauglių patyčios. Nors jame esančių asmenų veidai paslėpti, teigiama, kad jame matomi asmenys – Arminas ir Ahmedas.

Tai, kad šis vaizdo įrašas – tikras, DELFI patvirtino ir nužudyto lietuvio tėvas Žydrūnas.

لقطات فيديو خاصة بالكومبس، تُظهر الإعتداء الذي تعرض له الصبي السوري المقيم في السويد أحمد مصطفى الحاج علي ( 14 ) عاماً، الشهر الماضي، قبل وقوع جريمة أمس، على يد زميله ( 15 ) عاما الذي قُتل أمس على يد أحمد.هذه اللقطات نشرها الطالب الذي طُعن بالسكين قبل وفاته، في مواقع التواصل الإجتماعي.للمزيد حول تفاصيل الحادث إنقر على الرابط التالي:http://alkompis.se/والد-الصبي-الذي-قتل-زميله-في-المدرسة-يت/إنضم لصفحة الكومبس على الفيسبوك Al Kompis الكومبس لتصلك المواد التي ننشرها#السويد #الكومبس #سورياPosted by ‎Al Kompis الكومبس‎ on 2016 m. sausio 12 d.

Paauglio tėvas: jis patirdavo patyčias, nenorėjo eiti į mokyklą

Po vaizdo įrašu arabų kalba parašyta, kad jis darytas praėjusį mėnesį. Tuo metu portale rašoma, kad šis ir panašūs ginčai ir galėjo išprovokuoti Ahmedo žingsnį užpulti lietuvį.

Tikinama, kad žurnalistai kalbėjosi ir su vaikino tėčiu Mustafa, kuris sakė, kad jo sūnus jau kurį laiką kentė bendraamžių patyčias, nenorėjo eiti į mokyklą. Apie tai jis esą informavo ir mokyklos administraciją, tačiau ši ryžtingų veiksmų nesiėmė.

„Tai yra nusikaltimas. Liūdna ir gaila. Tikrai to nepateisinu, tai man visiškai nepriimtina“, – sakė jis paklaustas, kaip vertina savo sūnaus poelgį, kai šis peiliu užpuolė lietuvį.

Mustafa tikino iš anksto nieko apie tai nežinojęs ir neįtaręs, kad Ahmedas gali taip pasielgti. Jis prasitarė po šio nusikaltimo susitikęs su savo sūnumi policijoje. Jis esą labai gailisi ir yra sukrėstas.

Piktinasi siro tėvo žodžiais: jis bendrininkas

Šį interviu tikina skaitęs ir nužudytojo lietuvio Armino tėvas Žydrūnas. Tačiau tokios kalbos jam kelia tik pyktį. Vyro teigimu, vaizdo įrašas – tikras, tačiau Mustafo pasakyti žodžiai – melas.

„Žinau apie šį vaizdo įrašą. Taip, viskas ir vyko prieš maždaug mėnesį. Buvo taip, kad tie sirai tyčiojosi iš mergaičių, iš vienos labai stipriai, ji ir pasakė, kad pasiskųs Arminui. Mano sūnus buvo iš tų žmonių, kurie padeda tiems, kurie kenčia. Taip, Arminas tam vaikui trenkė, jie susistumdė, bet jis norėjo apginti tą mergaitę“, – aiškino jis.

Žydrūno teigimu, apie šią situaciją žinojo ir Ahmedo tėvas, nes šis vaizdo įrašas dar anksčiau sklido feisbuke, juo dalijosi ir mokyklos bendruomenės nariai.

„Jie susistumdė, vadinasi, to siro vyriškumas, didvyriškumas buvo pažeistas. Tėvas pasakė: „Tu jam turi atkeršyti. Žinai, kaip keršijama? Viskas, pirmyn“. Jis viską žinojo, pasakė, kad jis turi pastovėti už save. O dabar žurnalistams sako, kad jis nieko nežinojo. Tai netiesa. Jis yra viso šio reikalo bendrininkas“, – tikino vyras.

Žydrūno teigimu, antradienį jo sūnaus atminimo pagerbti susirinko tiek žmonių, kad jie sunkiai tilpo bažnyčioje.

„Draugai tai buvo, o ne priešai. Mano sūnus tikrai nebuvo blogas žmogus“, – graudinosi vyras.

Policijos atstovai: vaikinai buvo priešai

Tai, kad siras jau kurį laiką galėjo kęsti lietuvio patyčias, iš dalies patvirtino ir švedų policijos pareigūnai. Vietos policijos atstovas Paras Cederholmas žiniasklaidai sakė, kad ir anksčiau tarp lietuvio ir jam smogusio vaikino buvo konfliktų.

„Jie buvo priešai“, – Expressen.se teigė jis.

Pareigūnas tikino, kad šiuo metu jie turi surinkę labai daug svarbios informacijos, apklausė daug liudininkų ir bando „sudėlioti dėlionę“. Tačiau P. Cederholmas patikino, kad pasikalbėti su kaltinamuoju kol kas nepavyksta dėl jo emocinės būklės.

Smogė peiliu

DELFI primena, kad konfliktas tarp vaikinų nutiko pirmadienį apie 12.45 val. vietos laiku. 14-metis, manoma, pabėgėlio sūnus, smogė peiliu lietuviui. Anot neoficialių šaltinių, Arminui peiliu buvo suduoti penki smūgiai. Jis buvo išvežtas į Kristianstado ligoninę, kurioje nuo patirtų sužalojimų mirė.

Mokykloje, kur ir nutiko šis kraupus įvykis, sustiprinta apsauga. Žadama, kad su moksleiviais greitu metu pradės kalbėtis psichologai.

Su žuvusio paauglio šeima susisiekė ir Lietuvos ambasada, kuri jai pasiūlė pagalbą.

„Ambasadorius susisiekė su žuvusiojo nepilnamečio šeima ir išreiškė užuojautą dėl šios skaudžios netekties. Šiuo metu šeimai konsulinės pagalbos nereikia. Ambasada yra pasirengusi suteikti visą konsulinę pagalbą, jei tik jos ateityje prireiks“, – BNS antradienį sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.