„(Gali būti sprendimų) dėl ugdymo 5-11 klasių. Šiandien Švietimo ir Sveikatos ministerijos turėjo susitikti su merais. Kiek žinau, susitikimai buvo, (…) apie tai, kokiomis sąlygomis vaikai galėtų grįžti nuo 5 iki 8 klasės, o paskui vaikai – nuo 9 iki 11 klasės“, - sakė I. Šimonytė.

Skiepijamųjų amžiaus kartelė leisis

Premjerė patikino, kad tai jau tik savaičių klausimas, kada bus papildomai skiepijami ir jaunesni žmonės.

„Visiškai didelio laisvumo negalėsime turėti artimiausiu metu dėl to, kad neturėsime tiek daug vakcinos, kad bet kas užsiregistravęs galėtų gauti vietą bent teoriškai. Kita vertus, taip pat svarbus tam tikro prioritetiškumo išlaikymas einant jaunyn, nes nors jauni žmonės turbūt labai norėtų gauti skiepą ir galėti keliauti ir būti, kiek įmanoma, laisvesni šitame globaliame pasaulyje, vis tiek reikia vertinti, kieno rizika susirgti ir gulėti ligoninėje yra didesnė“, - kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė tęsia vizitus per Lietuvą

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį lankosi Trakų, Elektrėnų ir Kaišiadorių vakcinavimo centruose. Vizitų tikslas - su šių savivaldybių vadovais aptarti pasirengimą masinei vakcinacijai.

Vyriausybės vadovė taip pat nuotoliniu būdu susitinka su medikų, pedagogų bei policijos atstovais.

Praėjusį penktadienį I. Šimonytė lankėsi Vilniaus ir Švenčionių rajonų bei Visagino vakcinavimo centruose, skiepijimo procesą aptarė kartu su šių savivaldybių merais.

Sveikatos apsaugos ministerijos rengtame vakcinavimo plane numatyta masinę vakcinaciją pradėti birželio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)