„Šiandien bus aptariami psichologiniai veiksniai dėl kurių asmenys nenori ar atsisako skiepytis ir labiausiai bus akcentuojama į senjorų baimes: kodėl ši amžiaus grupė taip lėtai skiepijasi, kokios baimės juos dažniausiai lydi ir kaip spręsti tą situaciją“, – BNS pirmadienį sakė premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė.

Pasak patarėjos, tarybos posėdyje savo pranešimą pristatys jos narys, psichologas Paulius Skruibis, vėliau bus tariamasi, kokios priemonės galėtų paskatinti juos skiepytis, susitelkiant į komunikavimo ir informavimo svarbą.

„Mes norime nukreipti dėmesį, kad dar daugiau su jais kalbėtis, kadangi iš tiesų tie, kurie atvyksta vakcinuoti – mobilios komandos, slaugytojai – jie gal tikrai neturi laiko ilgai diskutuoti, kalbėtis su jais, aiškinti. Mūsų ekspertų siūlomos priemonės ko gero bus komunikacinės: kaip kuo daugiau ir išsamiau paaiškinti senjorams apie jų baimes ir jas paneigti“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Ekspertų vertinimu, COVID-19 yra pavojingiausia vyriausio amžiaus gyventojams, be to, jų imuninis atsakas praėjus pusei metų nuo skiepijimo pabaigos, ženkliai nusilpsta, dėl ko pradėta šių gyventojų revakcinacija sustiprinančiąja doze.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)