Visai neseniai viešojoje erdvėje buvo kilusi diskusija dėl rusiškų mokyklų Lietuvoje uždarymo. Tokių pasvarstymų metu pasigirdo ir dvejonių dėl rusų kalbos, kaip antrosios užsienio, dėstymo lietuviškose mokyklose. Keltas klausimas, ar tikrai Lietuvos vaikus reikia mokyti šalies agresorės kalbos?

Galbūt šis klausimas nebūtų toks aktualus, jei ne skaičiai. Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu lietuviškose mokyklose rusų kalba, kaip antroji užsienio, yra populiariausia, o jos mokosi daugiau nei 110 tūkst. vaikų. Atitinkamai, kitoms užsienio kalboms skiriama kur kas mažiau dėmesio.

Štai vieni laikosi nuomonės, kad rusų kalbos lietuviškose mokyklose turėjo nelikti jau seniai, tačiau kiti atšauna, jog tokie staigūs pokyčiai – neįmanomi.

Šįkart Delfi domisi, kodėl Lietuvos mokyklose vis dar yra dėstoma rusų kalba, kokios kitos užsienio kalbos galėtų ją pakeisti ir vis tik kodėl kitų užsienio kalbų įvedimas į švietimo programą – toks sudėtingas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)