„Mano nuomone, vienas iš esminių įvykių yra rinkimai į Seimą, nes padaryti tam tikri pokyčiai, pakankamai kardinalūs, kai kurios partijos nepateko į Seimą, vienas iš įsimintinų įvykių yra politinės korupcijos bylos, kurios parodė, kad mūsų šalyje teisėsauga turi galimybes ir ryžtą skaidrinti mūsų politinį gyvenimą, turi stuburą, galimybę parodyti, kam iš tiesų valstybėje priklauso valdžia, tai žmonėms visų pirma, visuomenei“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis, paprašytas įvardinti svarbiausius besibaigiančių metų įvykius.

Spalį vykusius Seimo rinkimus laimėjo S.Skvernelį į Vyriausybės vadovo postą delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, didžiausią frakciją Seime su 58 mandatais turintys „valstiečiai“ praėjusią kadenciją parlamente teturėjo vieną atstovę, vienmandatėje apygardoje išrinktą Rimą Baškienę. Seimo rinkimai gerokai susilpnino socialdemokratų pozicijas, o praėjusią kadenciją daugumoje buvusi Darbo partija neperžengė 5 proc. barjero ir Seime šiuo metu turi du vienmandatėse išrinktus politikus, kurie prisijungė prie socialdemokratų frakcijos.

Tuo tarpu pavasarį liberalus sudrebinęs korupcijos skandalas, kai tuometinis partijos lyderis Eligijus Masiulis sulaukė įtarimų paėmęs 106 tūkst. eurų kyšį š koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“, smarkiai sumažino jų reitingus, bet per Seimo rinkimus Liberalų sąjūdis sulaukė pakankamai balsų, kad turėtų iki šiol didžiausią per savo istoriją frakciją Seime su 14 atstovų.

Kalbėdamas apie svarbiausius pasaulio įvykius premjeras įvardijo teroro aktus Europoje, JAV prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo Donaldas Trumpas.

„Iššūkis, su kuriuo susidūrėme dėl terorizmo, skaudūs įvykiai, sukrėtę Europą, pasaulį ir visuomenę, parodant, kad 21 amžiuje turime labai esminį, tam tikra prasme nematomą priešą, ir požiūris turi keistis. Jei mes anksčiau absoliutinome tam tikras žmogaus teises, kas yra labai svarbu, ir stengėmės, kas bet koks galimas suvaržymas, informacijos kaupimas kėsinasi į asmens privatumą, tie įvykiai, kurie įvyko Europoje, privertė atverti akis, ir pajudėjo į priekį kai kurie labai reikalingi teisės aktai , susiję su tarptautiniu bendradarbiavimu ir kova su galimomis grėsmėmis ir iššūkiais“, – apie pasaulio įvykius kalbėjo premjeras.