Gynybos ir saugumo pramonės srities įmones vienijančiai asociacijai laikinai vadovaus Valdybos pirmininkas Egidijus Skužinskas.

Šiuo metu asociacija vienija per 50 narių, atstovaujančių daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Asociacijos narės - Lietuvos ir užsienio bendrovės - dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia karinio oro, vandens ir sausumos transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) ir rizikos valdymo srityse.

Vidutiniškai 70 procentų asociacijos narių pagaminamos produkcijos ir paslaugų yra eksportuojama.

LGSPA yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimus su Latvijos Saugumo ir gynybos pramonės federacija, Estijos saugumo pramonės asociacija, Lenkijos krašto apsaugos gamintojų rūmais, Didžiosios Britanijos aviacijos, gynybos ir saugumo pramonės asociacija ADS. LGSPA aktyviai bendradarbiauja su Europos gynybos agentūra ir kitomis institucijomis, skatinant įmonių, mokslo ir valstybės institucijų bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse.

Asociacija veiklą pradėjo 2014 m. pavasarį.