„Pigu.lt“ komunikacijos vadovas Nerijus Mikalajūnas LNK patvirtino, kad įmonė gerokai išaugusį susidomėjimą mokyklinėmis prekėmis fiksuoja jau nuo birželio.

„Birželį jau pardavėme maždaug net 25 proc. daugiau nei praėjusį birželį. Liepą dar daugiau pardavėme. Pikas bus rugpjūtį“, – LNK komentavo „Pigu.lt“ komunikacijos vadovas.

Šiuo metu, pasak jo, itin populiarios prekės, perkamos jaunesnių moksleivių tėvų.

„Matome tokių spalvingų, įvairių kuprinių pardavimų gausėjimą, įvairių kanceliarijos prekių – flomasterių, pieštukų, penalų, sporto krepšių – sporto maišų ir panašių dalykų, ypač aktualių jaunesniems moksleiviams“, – pasakojo N. Mikalajūnas.

Jo teigimu, visuomet geriau yra pasirūpinti mokyklinėmis prekėmis kuo anksčiau.

„Tiesiog pasirinkimas didesnis. Aišku, pas mus, pavyzdžiui, yra daugiau nei 4 tūkst. skirtingų kuprinių, bet ypač populiarių kurpinių galbūt prieš pat mokslo metus galima ir su mažesniu asortimentu susidurti. Taigi, visada gera idėja pasirūpinti iš anksčiau“, – paaiškino įmonės atstovas.

N. Mikalajūnas sakė, kad, įmonės vertinimu, mokyklinių prekių kainos, palyginti su praėjusiais metais, nelabai keitėsi.

„Kai kur šiek tiek brango, kai kur – šiek tiek pigo, bet iš esmės pirmiausia dėl sustiprėjusios konkurencijos kainos yra panašios į pernai. Ir, iš to ką matome mūsų prekybos centre, išlaidos yra apie 40 eurų“, – sakė pašnekovas.

Kalbėdamas apie kuprinių kainas jos akcentavo, kad jos priklauso nuo pirkėjų poreikių.

„Gali būti ir nuo keliolikos eurų, bet yra ir už šimtą eurų, ir daugiau. Dabar tikrai kuprinių yra įspūdingų – su LED šviesomis, įkrovimų įvairias akumuliatoriais. Ko tik nėra. Tikrai tai yra labai skirtingi produktai“, – pastebėjo N. Mikalajūnas.

Kanceliarinių prekių parduotuvės „Charlot“ vadovė Gintarė Busevičiūtė taip pat patvirtino, kad įmonė jaučia išaugusius mokyklinių prekių pardavimus.

„Birželį tikrai buvo žymiai ramiau, greičiausiai dėl to, kad žmonės atostogauja. Iki antros liepos pusės irgi buvo ramu, o dabar jau tikrai pastebime – žmonės ateina įsigyti jau ir tą pirmoko krepšelį“, – pasakojo pašnekovė.

Jos teigimu, kuo anksčiau tėvai nori aprūpinti vaikus kuprinėmis, o rugpjūtį planuoja įsigyti visas kitas reikalingas prekes.

„Praėjusią savaitę, nuo pirmadienio pastebėjau, kad jau pradeda pirkti kuprines ir visą krepšelį: įsigyja sąsiuvinius, kapsules, rašiklius, aplankus“, – sakė G. Busevičiūtė.

Jos teigimu, būtiniausių prekių krepšelis be kuprinės kainuoja maždaug nuo 50 eurų.

„Jeigu perka kartu kuprinę, tai gali būti 120-130 eurų“, – paaiškino parduotuvės vadovė.

Pašnekovės teigimu, prekės išlaikė panašias kainas, kaip ir praėjusiais metais.

„Galbūt galėčiau išskirti dvi pozicijas: flomasteriai, pieštukai“, – kalbėdama apie pabrangusias prekes, sakė G. Busevičiūtė.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: