Pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad taip pat kalbėta ir apie kai kurių Aplinkos ministerijai nebūdingų įgyvendinamųjų funkcijų perdavimą Lietuvos architektų rūmams.

„Norėjome susitikti su naująja taryba ir pirmininku, kad pasikalbėtume apie tarpusavio lūkesčius. Jūs esate svarbūs mūsų partneriai tiek formuojant politiką, tiek kalbant apie kai kurių viešojo administravimo įpareigojimų perėmimą. Kartu noriu pasidžiaugti, kad artėja svarbus renginys – nacionaliniai architektūros apdovanojimai, kurie šiemet vyks pirmą kartą ir leis architekto darbą pagerbti bei įvertinti nacionaliniu lygiu“, – pažymėjo ministras.

Atkreiptas dėmesys, kad daugelis klausimų reikalauja nuoseklaus dalyvavimo, nes tai ilgas procesas, kuriame reikia suformuluoti bendrą architektų bendruomenės poziciją, norint pasiekti geriausią rezultatą, informuojama pranešime.

„Norime pagrįstos ir diskusijomis paremtos teisėkūros. Tai leis išsirinkti geriausius sprendimus ir parengti tinkamus teisės aktus. Skirtingų bendradarbiavimo formatų labai reikia, dažnai buriame darbo grupes, kuriose kviečiame dalyvauti kuo aktyviau ir būti atviriems. Natūralu, kad nuomonės kertasi, todėl diskutuoti tarpusavyje labai svarbu. Labai laukėme naujos tarybos, kad galėtume susėsti aptarti aktualius klausimus: architektų atestavimą, statybos leidimų išdavimo, kitus procesus“, – sakė aplinkos viceministrė D. Matusevičė.

Ministerijos pranešime teigiama, kad taip pat buvo pasikeista nuomonėmis ir apie užsienio architektų pripažinimo perdavimą Lietuvos architektų rūmams. Tikimasi, kad architektų bendruomenė kauptų su tuo susijusią informaciją, atliktų monitoringą, kokie architektai atvyksta ir išvyksta iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją