Meras vakar dar kartą patikino, kad apie pasikeitimus savivaldybės valdomoje bendrovėje „Autrolis“ sužinojo tik iš “Kauno dienos”.

„Su manimi naujojo direktoriaus paskyrimas derintas nebuvo ir atsakomybės prisiimti už tai neketinu. Mano nuomone, naujoji įmonės valdyba persistengė. A.Gineitas kol kas neišsklaidė abejonių dėl viešųjų ir privačių interesų konflikto, todėl, manau, jis negali užimti pagrindinių pareigų įmonėje“, - savo pareiškime teigia konservatorius A.Kupčinskas.

Lauks iki Naujųjų

Meras priminė, kad Tėvynės sąjunga yra pasitvirtinusi „Sąžiningos politikos“ paktą ir jis yra įpareigojantis visiems TS nariams.

„Nors įmonės valdybos nariai prisiima atsakomybę už priimtus sprendimus ir atsako savo turtu, tačiau tai nesuteikia privilegijos elgtis savavališkai ir nederinti svarbiausių sprendimų, kurie turi didelę įtaką miesto gyvenimui“, - teigė meras. Anot jo, bendrovės valdyba pažadėjo atsistatydinti, jeigu „Autrolis“ iki Naujųjų metų nepagerins veiklos rezultatų.

„Kauno diena“ taip pat atkreipė dėmesį, kad ir naujas valdybos pirmininkas Kęstutis Derliūnas, ir A.Gineitas priklauso konservatoriams, kurie yra pagrindinė savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos dalis.

Suteiks galimybę

Vakar K.Derliūnas teigė, kad kol kas neketinama keisti direktorių. “Buvo priimtas ne politinis, o ekonominis sprendimas. Ieškojome žmogaus, kuris išmanytų ekonomiką ir nebijotų imtis nepopuliarių žingsnių“, - sakė valdybos pirmininkas.

K.Derliūnas patikino, kad A.Gineitas per mėnesį turės parengti veiksmų planą, kaip pagerinti įmonės situaciją, kuri dabar nėra gera. „Jei rezultatų nebus – imsimės priemonių. Mes turime kažką daryti, nes kitaip bendrovė, kuri kitais metais turės pradėti mokėti bankui už kreditus, gali tapti nemoki“, - teigė K.Derliūnas, leidęs suprasti, kad šiuo metu bendrovės direktorius nebus keičiamas.

„Kauno diena“ jau ne kartą rašė, kad A.Gineito veikla sudomino prokurorus, šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas. A.Gineitas taip pat bylinėjasi su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, kuri yra pripažinusi, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.