Anot jo, pirmajame ture įtempčiausios kovos turėtų vykti tarp „populistinį takelį hipodrome“ pasirinkusių konkurentų: dabartinio prezidento Gitano Nausėdos ir advokato Igno Vėgėlės. Jei, J. Survilos teigimu, tarpusavyje ganėtinai panašūs politikai nuspręs dalyvauti rinkimuose, abipusės trintys, besivaržant dėl to paties rinkėjo, bus tiesiog neišvengiamos.

Būsimose prezidentinėse lenktynėse konservatorius išskiria partijos kolegę Ingridą Šimonytę. Ją, bent jau lyginant su kitais konservatorių skyrių keltais kandidatais, viceministras mato kaip „galingą mustangą“. 

Išskirtiniame interviu Eltai J. Survila taip pat aptarė ir pastarosiomis savaitėmis viešai aptarinėjamą ginčą dėl ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno. Viceministras šiuo klausimu nors ir negaili metaforų, tačiau nuomonę išsako gana aiškią – mobingu apkaltintas diplomatas turi trauktis. Šią žinutę J. Survila siunčia subtiliai, ragindamas ambasadorių prisiminti miuziklo „Operos fantomas“, kurį E. Bajarūnas žiūrėjo kartu su prezidentu, siužetą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)