„Europoje vyksta šis barbariškas karas, kurio sukėlėjas slepiasi už Kremliaus sienų. Putinas jau keletą dešimtmečių siekia savo tikslų, pradedant Gruzija, toliau Krymu ir galiausiai pradedant pilno masto karą Ukrainoje. Visa tai rodo, kad mūsų platesnėje atgrasymo strategijoje kažko trūksta“, – Seime vykstančiame Vilniaus saugumo forume penktadienį teigė J. Survila.

Viceministras akcentuoja, kad į Rusijos atgrasymo strategijos trūkumus Baltijos valstybės jau ne kartą atkreipė Vakarų dėmesį.

„Estijos buvęs prezidentas Tomas Hendrikas taip pat minėjo, kad mes vis bandome paspausti tą mygtuką pažadinantį mus. Aš manau, kad jeigu mes ir toliau taip svajosime, kitą kartą tiesiog nesugebėsime pabusti. Mes būsime mirę, mus nužudys miegančius, žiemojančius. Tačiau aš esu tikras, kad taip neįvyks“, – akcentuoja J. Survila.

„Mūsų aljansas, jo smegenys nėra žuvusios. Mes turime daug ekspertų ir šioje salėje. Taigi aš su nekantrumu laukiu ir jūsų minčių, nes efektyviai atgrasyti Rusiją nuo karinių veiksmų ėmimosi prieš Ukrainą ir NATO. Visų pirma, turėtume tikrai atvirai vertinti mūsų priešininką ir atitinkamai veikti“, – akcentavo jis.

J. Survila konferencijos metu taip pat akcentavo, kad kovojant su Kremliaus režimu būtina nebijoti Vladimiro Putino šantažo.

„Teikime Ukrainai geresnę ginkluotę, nebijokime Putino šantažo, priverskime Putiną atsiskaityti už savo nusikaltimus. Ukrainiečiai to nebijo, tai kodėl to turėtume bijoti mes. Ir mes taip pat neturėtume bijoti Ukrainos pergalės. Tam kad suvaldytume Putino Rusija, visų pirma turime nustoti valdyti save. Nesivaržykime, būkime tokie drąsūs kaip ukrainiečiai, būkime tokie inovatyvūs kaip ukrainiečiai“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)