Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad svarstoma šventinį Velykų savaitgalį apriboti patekimą į visus miestus ir miestelius. G. Surplys įvardijo, kokių priemonių bus imamasi.

„Velykos bus išskirtinės. Trečiadienį ministrų kabinetas turėtų priimti sprendimus, susijusius su judėjimo ribojimu. Paprastai kalbant, tai bus ribojimai patekti į savivaldybes, kuriose jūs negyvenate. (…) Tikrai norime užtikrinti, kad nelankytume senelių, tėvų, giminaičių, kurie gyvena kituose miestuose.

Kaip jau buvo skelbta, ir kartosime tai visą savaitę, šis savaitgalis gali būti labai svarbus, reikšmingas, negalima atsipalaiduoti. Kuo labiau susitempsime diržus, tuo greičiau galėsime pradėti kalbėti apie karantino pabaigą“, – sakė premjero patarėjas.

Paklaustas, kaip šis judėjimo apribojimas bus vykdomas, G. Surplys užsiminė, kad keliai gali būti užtverti ir fiziškai.

„Konkretūs sprendimai bus priimti trečiadienį Vyriausybės posėdyje. Tačiau šiuo metu planuojama, kad budės visi įmanomi ekipažai, taip pat ketiname pasitelkti į pagalbą ir savivaldybes, jog būtų užtikrintas budėjimas, jog kai kurie keliai būtų užtverti fiziškai, kad būtų galima suvaldyti patekimą į miestus.

O dėl visų dokumentų, kurių gali būti pareikalauta, turbūt nebus viskas nuodugniai tikrinama, policija ras būdų, kaip įsitikinti, ar važiuoja su rimtu reikalu, ar aplankyti bobutės per Velykas“, – sakė G. Surplys.

Jis sakė tikintis, kad eilių prie miestų neturėtų susidaryti.

„Pagrindinė žinutė – likite namie. Jei galite nevažiuoti, nevažiuokite. Kalbama tik apie tuos atvejus, kai žmonės gal vyks į laidotuves, pas ligonį, ar pats yra ligonis, vežamas į gydymo įstaigą kitoje savivaldybėje, būtiniausias poreikis – nuvykti į darbą.

Sunkiai įsivaizduoju, kad per velykinį savaitgalį visi pultų į laidotuves ar darbus. Mano įsivaizdavimu, tas srautas nebus didelis“, – sakė premjero patarėjas.

Beje, priminė, kad už taisyklių nepaisymą galioja baudos.