„32 atvejai vakar buvo teigiami, dabar turim 843 užsiklėtusius. Iš viso patikrinta beveik 26 tūkstančiai asmenų. Per savaitgalį turėjome 4 mirtis, iš viso yra 14 mirčių“, – naujausius duomenis pristatė Visuomenės informavimo grupės vadovas.

Jis teigė, kad dabartinė situacija rodo dvi tendencijas.

„Dvi tendencijos pradeda ryškėti. Šiuo metu padidėjęs skaičius sunkių ligonių, kitų šalių patirtis, mūsų modeliai rodo, kad artimu metu galime turėti mirčių skaičiaus šoktelėjimą. Taigi, nors artėja Velykos, šiukštu negalima turėti jokių kontaktų su vyresnio amžiaus giminaičiais“, – sakė G. Surplys.

„Antroji tendencija, kuri turėtų greitai išryškėti, – artimiausiu metu turėtume pamatyti didesnį išgijusių asmenų skaičių. Kol kas jie tik 7, tai yra normalu. Užsikrėtusiųjų pikas buvo prieš 14 dienų. Jau tuoj turėtume pradėti matyti (didesnį – aut. past.) pasveikusiųjų skaičių“, – kalbėjo premjero patarėjas.

Jis džiaugėsi, kad laboratorijos sumažino neištirtų ėminių skaičių.

„Per vakar dieną buvo išriti 1954 ėminiai, norėčiau atkreipti dėmesį, kad neištirtų ėminių liko tik 4651. Laboratorijos panaikino maždaug 3 tūkstančių ėminių atsilikimą. Taip, sveikatos apsaugos ministras buvo priėmęs rekomendaciją stabdyti, lėtinti kai kurių mobilių punktų veiklą. Bet, kaip matėme Šiauliuose, kituose miestuose, savaitgalį sumažėja norinčių tirtis kiekis. Galime pasidžiaugti, kad laboratorijos atsilieka mažiau“, – sakė jis.

Paklaustas, galbūt jau dabar galima kalbėti apie karantino sąlygų švelninimą, G. Surplys ragino nenusiimti kaukių.

„Didžiausia klaida, kurią dabar galima padaryti, (įsivaizduoti – aut. past.), kad jau kažką pasiekėme, kad galime atsipūsti, nusiimti kaukes. Taip nėra“, – teigė jis.

„Aš prognozuočiau, kad jis (karantinas – aut. past.) bus pratęstas, kitaip sunku įsivaizduoti. Kokiomis sąlygomis jis bus pratęstas, spręs ministrų kabinetas“, – kalbėjo G. Surplys.