Tokią tyrimo išvadą palaikė 6 komisijos nariai, 3 balsavo už alternatyvią išvadą, kuria siūlyta pripažinti parlamentarus nepažeidus elgesio kodekso normų.

„Seimo nariai Agnė Širinskienė, Dainius Kepenis, Remigijus Žemaitaitis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtuose įrašuose paskleidė faktais nepagrįstus ir visuomenę klaidinančius teiginius apie Olego Šurajevo einamas pareigas, nesilaikė Valstybės politiko elgesio kodekse įtvirtintų pagarbos žmogui ir valstybei principo“, – tyrimo išvadą citavo liberalas Andrius Bagdonas.

Parlamentarams rekomenduota ne tik vengti prieštaringų pasisakymų, remtis patikrintais faktais, bet ir viešai atsiprašyti premjerės bei jos patarėjų komandos.

„Rekomenduoti – kas yra svarbiausia – (...) Seimo nariams socialiniuose tinkluose, kuriuose buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija, viešai atsiprašyti ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės ir jos patarėjų“, – rašoma išvadose.

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu Seimo narę A. Širinskienę įpareigoti atsiprašyti jos patarėjų. Vyriausybės vadovė tuomet teigė, kad opozicijai priklausanti parlamentarė skleidė melagingą informaciją apie neva šurmulį Seimo plenarinių posėdžių salės balkone keliantį premjerės patarėją.

Visgi viešojoje erdvėje pasirodžiusiuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kad A. Širinskienės „Facebook“ įrašuose minimas asmuo, atkreipęs posėdžiavusių Seimo narių dėmesį, buvo komikas Olegas Šurajevas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)