Nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo E. Karvinenas aktyviai įsitraukė į bendrus Lietuvos ir Suomijos projektus: Joensū mieste vadovavo regiono Lietuvos bičiulių draugijai, įgyvendino įvairius dvišalius kultūros, verslo, akademinių mainų projektus.

Garbės konsulatas, įsikūręs mokslo ir technologijų parke, "Technopolis", kuriame inovatyvią veiklą vysto daugybė technologijos ir paslaugų įmonių, tyrimų centrų, laboratorijų.

Kuopijas yra vienas sparčiausiai augančių Suomijos miestų, žinomas kaip Rytų Suomijos švietimo ir kultūros centras. Mieste veikia keturios aukštosios mokyklos, kuriose išskirtinis dėmesys skiriamas medicinos klasterio vystymui - sveikatos priežiūrai, farmacijai, maisto saugos bei aplinkosaugos mokslams.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius pažymėjo, kad naujas Lietuvos garbės konsulatas prisidės prie glaudesnio Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimo verslo, mokslo ir švietimo srityse.

Lietuvos ambasadorius Suomijoje Arūnas Jievaltas, pristatydamas paskirtą Lietuvos garbės konsulą, atkreipė dėmesį į E. Karvineno nuveiktus darbus, plėtojant ryšius tarp įvairių Lietuvos ir Suomijos savivaldybių bei švietimo įstaigų.