Žmogus sunkiai serga, sunkiai vaikšto. „Pradėsiu nuo savo diagnozių: paskutinė artrito stadija, nevaldau nei rankų, nei kojų, trečios stadijos plaučių vėžys, matau tik viena akimi“, – pasakojo Leonidas Plakchinas.

Bėda po vieną nevaikšto. Be sveikatos problemų vyrui dar gresia netekti gyvenamosios vietos.

Jis pasakojo, kad butą, kuriame susitikome, iš pradžių, gal dešimt metų, nuomojosi iš savo draugų. Jie tuo metu gyveno kitame bute, Dominikonų gatvėje.

„Paskui mirė šeimininkės vyras. Mes maždaug po pusės metų pradėjome vesti bendrą ūkį. Ji buvo visiškai sveika moteris, rūpinomės vienas kitu. Grindis aš čia pataisiau, pakeičiau langus ir susirgau. O paskui ji staiga numirė“, – pasakojo ponas Leonidas.

Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius „Delfi“ pateikė informaciją, kad minimas objektas Turto bankui perėjo 2022 metais.

„Kai valstybės paveldėtame turte yra faktinių naudotojų, jiems Turto bankas, suprasdamas socialiai jautrias situacijas, siūlo sudaryti nuomos sutartis iki turtas bus parduotas viešame elektroniniame aukcione. Tokia sutartis sudaryta ir su minimu asmeniu, 2022 – 10 – 20. Nuomininkas dengia komunalines išlaidas ir moka nuompinigius. Butas šiuo metu yra rengiamas aukcionui“, – rašė K. Vaitkevičius.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros lektorius, advokatas Saulius Aviža „Delfi“ paaiškino, kad paveldėjimas yra galimas pagal įstatymą arba pagal testamentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)