Nurodoma, kad Rusijos pilietis ketvirtadienio rytą buvo sulaikytas sostinės autobusų stotyje ir nugabentas į Lavoriškių pasienio punktą. Vėliau I. Koroliov perkeltas į Pabradės Užsieniečių registracijos centrą ir oficialiai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) kol kas aiškinasi dezertyro atvykimo į Lietuvą aplinkybes ir tiksliai neįvardija, ar I. Koroliov į šalį atvyko neteisėtai kirtęs valstybės sieną, ar per kitas Šengeno valstybes.

TV3 žiniomis, karininkas Lietuvoje atsidūrė jau antrą kartą – seniau jis buvo apgręžtas kaip neteisėtas migrantas. VSAT kol kas tokios informacijos nepatvirtino.

ELTA primena, kad birželį fiksuotas panašus atvejis, kai į Lietuvą atvyko Rusijos oro pajėgų pilotas leitenantas Dmitrijus Mišovas. Rusijos pilotas kreipėsi į Migracijos departamentą dėl prieglobsčio, jo prašymas buvo užregistruotas.

Iš pradžių pilotas buvo sulaikytas, tačiau vėliau gavo leidimą apsigyventi pasirinktoje gyvenamojoje vietoje. Šiuo met ujis nebėra pasieniečių priežiūroje ir gali laisvai judėti šalies teritorijoje.

Paaiškėjus apie D. Mišovo atvykimą į Lietuva vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, kad institucijos kol kas nesiima daryti išvadų, ar rusų pilotas galėtų gauti prieglobstį Lietuvoje. Pasak jo, D. Mišovo atvykimas gali būti vertinamas kaip provokacija.