Nors užimtumo sistemos pokyčiai šiuo metu derinami su socialiniais partneriais, o vėliau lauks derybos Trišalėje taryboje, ir tik po to projektas bus teikiamas Vyriausybei, klausimų jau dabar daugiau nei atsakymų.

I. Ruginienės nuomone, kryptis pasirinkta teisingai.

„Kryptis gal ir teisinga. Nes vienareikšmiškai Lietuvoje turi kažką daryti, kad ilgalaikių bedarbių skaičius mažėtų, kad galėtume juos laisviau integruoti į darbo rinką. Ir tas skaudulys Lietuvoje – šešėlis, nuolatos lyg su pritrintais kulnais vaikštai ir jauti, kad kažkas negerai. Reikia imtis priemonių vienareikšmiškai“, – laidoje „Iš esmės“ kalbėjo I. Ruginienė.

Visgi, prakalbusi apie konkretų ministerijos pasiūlymą ji tikino, jog klausimų kasdien atsiranda vis daugiau.

„Na, kyla labai daug klausimų, ar iš tiesų projektas leis pasiekti gražią viziją apie kurią šnekame. (…) Pirmiausia, jeigu mes kalbame apie ilgalaikius bedarbius, tai šiuo įstatymo projektu jų problema iš esmės nebus sprendžiama. Nes atsiranda naujas statusas bedarbio – kalbame apie pasirengusį ir nepasirengusį darbo paieškoms bedarbį. Tuos statusus įstatymo rengėjai turės labai aiškiai išaiškinti, nes toks jausmas, kad ilgalaikiai bedarbiai kris į „nepasirengusių dirbti“ kišenę.

Ir toliau išlaikys visas socialines garantijas. Ir dar daugiau – jie gaus įvairių papildomų paslaugų. Ir gal ir gera kryptis, bet jau negali, matyt, kalbėti apie tai, kad įstatymo projektas išspręs piktybiškumo lygį“, – laidoje tikino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė I. Ruginienė.

Laidos „Iš esmės“ pašnekovė teigė, jog siūlomas laikotarpis – 6 mėnesiai, yra per trumpas.

„Ne visiems lengva susirasti darbą. Tuo labiau, šio įstatymo projektas kalba apie tinkamą darbą“, – tikino I. Ruginienė.

Visą laidą „Iš esmės“ stebėkite 19 valandą per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)