Krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių departamentas BNS pranešė, kad kariūnai ligoninėje yra nuo antradienio.

Pasak KAM, kol kas neaišku, kiek laiko kariūnai Darius Šaduikis ir Antanas Gasparavičius praleis neįvardytoje Kauno ligoninėje.

"Kartais karo medikams prireikia pasitelkti civilius specialistus", - BNS sakė ministerijos atstovė Viktorija Cieminytė.

Pirmadienį LKA vykusiose spaudos konferencijoje jau buvo pranešta, kad bus atliekama D.Šaduikio ir A.Gasparavičiaus psichologinės būklės patikra.

Du LKA kariūnai buvo dingę nuo spalio 28 dienos.

Savaitgalį A.Gasparavičius ir D.Šaduikis grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Sugrįžę kariūnai buvo sugrąžinti į tarnybos vietą - LKA.

Dienraštis "Lietuvos rytas" buvo paskelbęs dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.

LKA viršininkas G.Bagdonas sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad kariūnai galėtų tęsti mokslus LKA ir teigė, kad jauni vyrai pasirinko netinkamą jiems profesiją. Karo akademijoje iki šiol vykdomas tyrimas dėl kariūnų savavališko pasitraukimo iš mokslo įstaigos.

A.Gasparavičiui ir D.Šaduikiui taip pat gali tekti grąžinti valstybei jų mokslui išleistas lėšas, kurios gali siekti daugiau 100 tūkst. litų.

Krašto apsaugos ministerijoje pirmadienį buvo sudaryta darbo grupė situacijai LKA ištirti.