A. Čekuolis traumą patyrė dar sausio 30 dieną, kai nusirito nuo apledėjusių laiptų viename sostinės autoservise.

„Mano kaltė. Leidžiantis gan dideliais, bet apledijusiais laiptais paslydau ir kritau ant nugaros. Mačiau, kad jie apledėję, bet kas tokiam jaunam kumeliukui, kaip aš“, – kalbėdamas su DELFI autoironijos nestokojo A. Čekuolis.

Skausmo suriestas žurnalistas nuvyko į Santariškių klinikų priėmimo skyrių. Kadangi čia stuburo traumos negydomos, medikai atliko nuo smūgio išsipūtusio pilvo echoskopiją. Ši nieko įtartino neparodė.

Medikai leido A. Čekuoliui atsargiai važiuoti į Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose vykusius susitikimus su skaitytojais. Žurnalistas pripažįsta, kad į susitikimus važiavo kaukdamas nuo skausmo. Grįžęs iš susitikimų jis suvokė nebegalintis ne tik važiuoti, bet ir dirbti.

A. Čekuolis dar kartą kreipėsi į medikus, kurie peršvietę stuburą nustatė depresinį penktojo slankstelio lūžį. „Nuo to laiko guliu aukštielninkas, geriu skausmą malšinančius vaistus, antraip negalėčiau apsiversti ant kito šono“, – pasakojo seniausias pasaulyje TV laidos vedėjas.

Ligoninės palatą A. Čekuoliui atstoja namai. Į rikiuotę jis tikisi grįžti po pusantro mėnesio. Pašnekovas džiaugėsi, kad apie traumą nuo žiniasklaidos pavyko nuslėpti tris savaites.

„Jei nebūčiau trankęsis į Klaipėdą, Panevėžį ir Šiaulius, jau lakstyčiau kaip kumeliukas. Klykdamas iš skausmo, bet sugurintu slanksteliu važiavau. Kaip gali nevažiuoti, jei apie susitikimus paskelbtas ir žmonės laukia“, – kalbėjo A. Čekuolis.

Į knygų mugę - „papomobiliu“

Net ir gulėdamas lovoje A. Čekuolis nerimsta. Ketvirtadienį prasidėsiančioje Vilniaus knygų mugėje jis turi pristatyti naują knygą „Faktai ir šypsenos“.

Pristatyme dalyvaus ir Madride gyvenanti A. Čekuolio dukra dailininkė Ieva, sukūrusi viršelį knygai.

„Su gydančius daktaru sutarėme, kad jis užblokuos nugarą, padarė plastikinį korsetą. Televizija duos autobusiuką, kad galėčiau važiuoti stovėdamas. Padarysime iš autobusiuko „papomobilį“, – juokėsi A. Čekuolis.

Rašytojas knygų mugėje ketina bendrauti su skaitytojais. Šįmet jis nedalins autografų – stovint patenkinti visų norinčių lūkesčius būtų sudėtinga. Pernai A. Čekuolis sumušė rekordą – knygų mugėje išdalino 4000 autografų.

Sekmadieniais Lietuvos televizijos eteryje žiūrovai mato iš anksto įrašytas „Popietės su Algimantu Čekuoliu“ laidas. Jeigu pritrūks naujų įrašų, TV greičiausiai parodys keletą senų, bet šiuo metu aktualių įrašų.