Kaip pranešė STT, Gediminui Rušui pateikti įtarimai dėl turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

Dėl padėjimo G.Rušui vykdyti nusikalstamas veikas pranešimas apie įtarimą taip pat įteiktas minėtos įmonės darbuotojui V.B. ir dar dviem kitų privataus kapitalo įmonių vadovams.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad G.Rušas neteisėtai už savivaldybės įmonės lėšas asmeninėms reikmėms įsigydavo įvairių daiktų, taip pat siekdamas turtinės naudos Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjui Nerijui Kelmeliui suteikė galimybę pasinaudoti įmonės mokėjimo kortele pastarojo reikmėms.

N.Kelmeliui dėl naudojimosi svetima mokėjimo kortele taip pat pateiktas įtarimas.

Komunalinių paslaugų centro direktorius G.Rušas ir darbuotojas V.B. po apklausų uždarytas į areštinę. Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.