Lietuvoje yra susiklosčiusi ne viena situacija, kai pasinaudojant galimybe atstatyti sodybą draustinyje, kyla sunkiai paaiškinamos situacijos, kai liudininkai liudija apie laikmetį, kai jiems tebuvo vos 3 metukai. Siekiant surasti niekad neegzistavusių sodybų pasitelkiami ir „juodieji“ archeologai, kurie suradę šukių konstatuoja, kad toje vietoje yra buvusios sodybos.

Į tai, kad buvusių sodybų atstatymas dažnai pavirsta sukčiavimo atvejais, dėmesį atkreipusi A. Gedvilienė pasiūlė apskritai atsisakyti sodybų draustiniuose atstatymo galimybės.

„Ar apskritai mes neturėtume diskutuoti apie tai, kad atkūrimas kaip ir nuosavybės atstatymas kažkada turėtų baigtis. Ir nebeliktų diskusijų, debatų ir aprašomų atvejų žiniasklaidoje. Labai dažnai skamba, kai kažkur kažkada prieš 200 metų buvęs kaimas staiga atsirado vėl, atsirado liudininkų anūkų, proanūkių. Ir vėl atkūrinėjam kažkokias sodybas. Gal būtų prasminga pabaigti šitą procesą. Toks būtų mano siūlymas“, - teigė Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)