„Labai apmaudu, bet tokie specialiųjų tarnybų „darbo“ metodai ima priminti KGB veiklą. STT galutinai morališkai bankrutavo ir nebesirenka priemonių terorui nei prieš fizinius asmenis, nei prieš visuomenines organizacijas“, – sakė Vytautas Stasiūnas.

Jis kartu su Seimo narių papirkinėjimu įtariamu vienos didžiausių Lietuvos įmonių grupių "Rubicon" vadovu Andriumi Janukoniu trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje išsakė prielaidas, kad SST gali keršyti už jų siūlytas Gamtinių dujų įstatymo pataisas, kurios įteisintų valstybinę kainų kontrolę monopoliniam dujų tiekėjui. Seime LŠTA inicijuotos įstatymo pataisos buvo atmestos.

Dabar, anot A.Janukonio, “Gazprom” keršija už jo veiklą, per STT mesdama šešėlį ant visos “Rubicon” grupės.

LŠTA prezidentas V. Stasiūnas priminė, kad Gamtinių dujų įstatymo 14 straipsnio pataisai pritarė tiek Lietuvos savivaldybių asociacija, tiek vartotojus ginančios organizacijos.

V.Stasiūnas taip pat patvirtino, kad tiek jis pats, tiek ne vienas jo vadovaujamos asociacijos narys, jų tarpe ir LŠTA valdybos narys Andrius Janukonis, daug kartų lankėsi Seime bei kitose valstybės institucijose, kur pateikdavo savo argumentus bei faktus, įrodančius pataisos naudingumą.

Seimo narių papirkimu įtariamas įmonių grupės "Rubicon group" vadovas Andrius Janukonis, kuris taip pat yra Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos valdybos narys, spaudos konferencijoje trečiadienį pareiškė, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atstovauja Rusijos dujų bendrovės "Gazprom" interesams, o jos pareikšti įtarimai dėl Seimo narių papirkinėjimo yra kerštas už "Gazprom" nenaudingas Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos iniciatyvas.

Šiuo metu Lietuvoje centralizuotai yra tiekiama apie 70 proc. šilumos, centralizuotos šilumos tiekimo sistemos yra įrengtos visuose šalies miestuose ir daugelyje gyvenviečių.

Didžiuosiuose miestuose centralizuotai tiekiamą šilumą naudoja apie 90 proc. gyventojų.