„Atsižvelgus į tai, kad tikslinant pranešime išdėstytas aplinkybes negauta ir nenustatyta duomenų apie neteisėtus susitarimus, savanaudiškas paskatas ar kitus korupcinius ryšius, o taip pat VRK, kaip kompetentinga institucija, nenustatė rinkimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, STT priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nesant nusikalstamų veikų – kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir neteisėto politinių kampanijų finansavimo – požymių“, – Eltai teigė STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė.

Jos teigimu, prokuroras šį nutarimą patvirtino kaip teisėtą ir pagrįstą.

ELTA primena, kad M. Majauskas iš maitinimo sektoriaus verslo atstovų gavo finansinę paramą Vilniaus mero rinkimų kampanijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetiniame puslapyje nurodoma, jog iš viso politikas rinkimų kampanijai yra surinkęs daugiau nei 52 tūkst. eurų.

Iš jų 6 tūkst. eurų jam paaukojo Aurelijus Jasevičius – prekės ženklą „iLunch“ valdančios bendrovės „Inovatyvūs restoranai“ įkūrėjas ir direktorius. Taip pat, M. Majausko rinkimų kampanijai aukoja ir dirbantieji „Amber food“ grupėje. 2 tūkst. eurų M. Majauskui paaukojo grupės Transporto ir statybų skyriaus vadovas Stanislovas Andrijauskas, o 3 tūkst. eurų – grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Sausio 4-ąją VRK gavo buvusio Seimo nario, partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderio Stanislovo Buškevičiaus skundą dėl verslo atstovų paramos M. Majauskui. Vilniaus apygardos prokuratūra dėl šio skundo kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją