Jų darbo rezultatus galiausiai pasvėrusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Alfonso Jarušausko vadovaujama komisija nusprendė 130 administracijos darbuotojų suteikti atitinkamas kvalifikacines klases, todėl jie nuo šiol gaus ne tik didesnius atlyginimus, bet ir gali tikėtis aukštesnių pareigų. Papildomos lėšos algoms, kaip paaiškėjo, numatytos praėjusią savaitę patvirtintame 2007-ųjų miesto biudžete.

Kai kurie Kauno politikai įsitikinę, kad tai tėra nereikalingas išlaidavimas. Kita vertus, savivaldybės koridoriuose kalbama, kad didelis būrys gerai įvertintų tarnautojų radosi dėl to, jog norinčiųjų dirbti už gana kuklų atlyginimą mažėja.

Tarnautojų darbo vertinimai kiek nustebino ir minėtos komisijos vadovą Jarušauską. "Paprastai labai gerų vertinimų būna bent perpus mažiau. Nepatenkinamai šiemet įvertinti vos du", - sakė jis.

Bene didžiausias skandalas kilo dėl Miesto ūkio departamento direktoriaus Petro Morkūno darbo neigiamo įvertinimo. Jo tiesioginis viršininkas laikinasis savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis teigė negalėjęs pateikti kitokios išvados. Tačiau pats Morkūnas įžvelgia mėginimą su juo susidoroti. "Stanionis nori po rinkimų turėti atsarginį variantą", - tikino Morkūnas.

Stanionį tokie pavaldinio pareiškimai tik prajuokino. "Morkūno vadovaujamame departamente būtina sustiprinti kontrolę. Visi didieji pastarojo meto skandalai susiję su šiuo departamentu, jo skyriais - Komunalinio ūkio, Būsto. Kitokio vertinimo ir negalėjo būti", - sakė laikinasis savivaldybės administracijos direktorius. Miesto ūkio departamento direktorius Morkūnas šiuo metu serga, tad komisija dėl jo darbo vertinimo apsispręsti negali.

Kita blogai dirbusi savivaldybės tarnautoja buvo reabilituota. Komisijos nuomone, Nuosavybės teisių atkūrimo skyriaus vyresnioji specialistė Gražina Tamulytė savo vadovės buvo netinkamai įvertinta. Neoficialiai teigiama, kad viršininkė su pavaldine dažnai konfliktavo.