„Jau rezultatai aiškūs, išrinktas Erlandas Galaguzas. Viskas tvarkoje“, – Eltai sakė buvusi Visagino merė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 12 iš 16 rinkiminių apylinkių, E. Galaguzas sulaukė 59,23 proc. rinkėjų balsų. Tuo metu D. Štraupaitė turi 39,72 proc. balsų. Šis politikės rezultatas – prastesnis nei kovo mėnesį vykusiuose rinkimuose.

Klausiama, kas galėjo pakišti koją pakartotiniame antrajame ture, D. Štraupaitė teigė nežinanti, kaip paaiškinti susiklosčiusią situaciją. Tačiau ji patikino, kad politikės komanda analizuos rezultatus ir ieškos atitinkamų atsakymų.

„Nežinau, kaip paaiškinti (tokį rezultatą – ELTA). Galbūt žmonės pavargo nuo teismų, nežinau. Čia rinkėjų apsisprendimo teisė.

Analizuosime situaciją“, – aiškino ji.

D. Štraipaitė taip pat tvirtino neginčysianti šių rinkimų rezultatų VRK.

„Kodėl? Nebėra prasmės, viskas dabar yra teisingai, teisėtai“, – nurodė ji ir pažymėjo negavusi jokios informacijos ar žinių apie galimai fiksuotus rinkimų pažeidimus.

„Ne, dar neskelbiu (pergalės – ELTA). Aš iš tų, matyt, kur laukia galutinio rezultato. Tendencijos tikrai mane džiugina, bet laukiu“, – Eltai teigė E. Galaguzas.

„Matot, visko gali būti, tačiau pati Dalia man paskambino ir pasveikino, ji mano, kad pergalė jau yra, bet aš vis dėlto lauksiu“, – pridūrė jis.

Visagine merų rinkimų antrasis turas vyksta jau antrą kartą, todėl E. Galaguzas viliasi, jog po ilgų teisinių ginčų šie rinkimai bus galutiniai.

„(Pergalė – ELTA) svaresnė tik tai galbūt skaičiais, nes gyventojai tikrai patikėjo teisingumu, patikėjo sąžiningu darbu, išsiaiškino galbūt, turėjo daugiau laiko tam išsiaiškinimui. Tačiau manau, kad ir praeitą kartą jau buvo (pergalė – ELTA) ir gaila tiesiog prarasto laiko. Pergalė ir praeitą kartą buvo, daugelis žmonių sakė „mes jau esame apsisprendę ir savo nuomonę esame išsakę“, – sakė „valstietis“.
„Tai labai tikiuosi, kad gal jau gana tikrai tų teismų, ir gana tų rinkimų“, – reziumavo jis.

ELTA primena, kad gegužės 7 d. Visagino savivaldybėje vyko naujas antrasis mero rinkimų turas.

Nauji rinkimai organizuoti po kilusio skandalo, kai Panevėžio apygardos teismui patikslinus savo sprendimą buvusios Visagino merės D. Štraupaitės byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kovo 9 d. VRK pašalino ją iš Visagino mero rinkimų. Tiesa, situacija pasikeitė jau kovo 13 d., kai Apeliacinis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo sprendimo dalį dėl draudimo D. Štraupaitei būti renkamai į merus. Tą pačią dieną VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, sugrąžino D. Štraupaitę į rinkimus.

Visagino mero postą kovo 19 d. savivaldos rinkimuose laimėjo E. Galaguzas, sulaukęs 52,15 proc. rinkėjų palaikymo. Tuo tarpu D. Štraupaitė surinko 46,24 proc. rinkėjų balsų. Patyrusi nesėkmę politikė kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT), kuris patenkino jos prašymą iš naujo surengti antrąjį mero rinkimų turą.

Kol paaiškės naujasis savivaldybės lyderis, laikinuoju Visagino meru paskirtas liberalas Jevgenijus Šuklinas, kovo 5 d. rinkimuose likęs trečioje vietoje.

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldos tarybų rinkimuose Visagine 6 vietas laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po 5 mandatus partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicija „Visaginiečių koalicija“, 3 atstovus taryboje turės Lietuvos regionų partija, o po 2 atstovus – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partija.