Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad stiprus vėjas siautėja visoje Lietuvoje. Teigiama, kad gelbėtojai dirba išsijuosę.

Pirminiais duomenimis, iki 14 val. ugniagesiai vyko net į 157 su vėjo padariniais susijusius iškvietimus. Apie 18 val. gelbėtojai informavo, kad šiuo metu dar 30 įvykių yra aktyvių (juose yra dirbama).

Nors vėjas siaubia visą Lietuvą, labiausiai gelbėtojų pagalbos reikia Klaipėdos ir Alytaus apskrityse.

Teigiama, kad daugiausiai medžiai virto ant kelių, pranešama ir apie apgadintus automobilius ir pastatus.

Anot ugniagesių, įvykių metu žmonės nenukentėjo.

Vilniečiai praneša, kad Eišiškių pl., Verkių g. ir Popieriaus g. eismą apsunkino nuvirtę medžiai. Kitas pilietis užfiksavo, kad S. Neries g. apšvietimo stulpas įsirėmė į automobilį.

Taip pat Karoliniškių gyventojai socialiniame tinkle perspėjo apie iš balkonų krentančius langus.

ESO atstovė: elektros neturi maždaug 20 tūkst. vartotojų, daugiausia – Alytuje

Šeštadienio vakarą elektros šalyje neturi netoli 20 tūkst. vartotojų, Eltai patvirtino „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovė Rasa Juodkienė.

Pasak R. Juodienės situacija yra prasta visoje Lietuvoje, labiausiai paveiktas Alytaus regionas, mažiausiai nukentėjo – Panevėžio regionas.

„(...) Nėra tokio regiono, kuris būtų paveiktas. Labiausiai per paskutines kelias valandas nukentėjo Alytaus regionas, mažiausiai – Panevėžio regionas.

Skaičiuojama, kad Alytaus regione be elektros liko 4400 tūkst. vartotojų. Tuo metu Kauno regione apie 2,3 tūkst., Klaipėdos regione 1,3 tūkst., Panevėžio virš 700, Šiaulių apie 1,7 tūkst., o Vilniaus regione 4 tūkst. vartotojų.

ESO atstovės teigimu, nerimstantis vėjas neleidžia operatyviai atkurti elektros energijos tiekimo.

„Kad ir kokias pajėgas mes beburtume, iš tiesų yra labai daug dirbančių žmonių, kad kuo greičiau atstatyti tiekimą, bet to negalima padaryti, nes vėjas per stiprus. Mes negalime panaudoti visos savo turimos technikos. Žmonės negali dirbti, todėl kai kuriuose vietose nieko nelaukdami statome generatorius, kur įmanoma. Bokštelių negalime kelti, tai reiškia, kad negalime užkabinti laidų, atramų atstatyti arba jeigu jas atstatome, negalime jų pajungti“, – problemas vardina R. Juodkienė.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sekmadienio naktį vietomis trumpai palis, šiauriniuose rajonuose kai kur su šlapdriba. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją