Kadangi byloje nukentėjusiąja pripažinta N. Puteikienė ir jos vyras, atstovavęs nepilnametei dukrai, sutiko taikytis su baudžiamojon atsakomybėn patrauktu Vilniuje studijuojančiu Azerbaidžano piliečiu Sabiru Asgarovu, teismas baudžiamąją bylą trečiadienį nutraukė. Tokiai pozicijai neprieštaravo ir prokuratūra.

Kaltinamasis nukentėjusiesiems atlygino patirtą žalą – 7 tūkst. Lt.

„Manau, kad jis suprato, ką padarė ir ši istorija bus jam didelė pamoka“, – trečiadienį DELFI sakė N. Puteikienė.

Taikytis su Seimo nario žmona azerbaidžanietis panoro po jam nepalankaus vieno vilniečio liudijimo – jis teisme papasakojo, kaip matė studentų linksmybes viešbutyje.

„Aš sakau, kad nemečiau, stiklinė tiesiog nukrito“, – DELFI anksčiau sakė azerbaidžanietis.

Stiklinis stogas ant N. Puteikienės ir jos dukters užgriuvo šių metų vasario mėnesį, moteriai su dukra grįžtant iš Vilniaus knygų mugės.

N. Puteikienė buvo apsistojusi „Green“ viešbutyje Pilaitėje, kuriame taip pat gyvena Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentai.

Įtariama, kad stiklinis stogas skilo devintame aukšte gyvenantiems šios mokyklos studentams numetus stiklinę, kuri buvo naudojama kaip peleninė.

„Kaltinamasis prisipažįsta kratęs pelenus į stiklinę, kuris stovėjo ant palangės, šalia plastikinio stiklainio su uogiene, kurį ten laiko kaip šaldytuve. Nueidamas toliau degtinės ir energetinių gėrimų galbūt per stipriai uždarė langą ir galbūt nuo vibracijos stiklinė nukrito apačion“, – yra sakęs N. Puteikis.

„Azerbaidžane yra labai gilios šeimos tradicijos, manau, apie šį įvykį būtina pranešti S. Asgarovo tėvams – ar jie tai žino, – po vieno teismo posėdžio DELFI sakė N. Puteikienė. – Manau, kad jį dėl to, kas nutiko, turėtų nubausti, bet pirmiausia tėvai – jį, kaip ir jo draugus, reikia auklėti, mokyti. Jie į čia buvo išleisti ne tam, kad gertų – mes žinome, kad musulmonai alkoholio apskritai nevartoja. Man atrodo, ko gero, didžiausia jam bausmė būtų pranešimas jų tėvams, juk jie taip pažemino ir savo kultūrą“.