„Tikimės atsakymų dėl perspektyvų, taip pat norime sulaukti ir numatyti planą tikslo siekimui, jo terminą, ir saugumo garantijas, kurias Ukraina gaus dar iki įstojant į aljansą. (…) Vilnius yra ypatinga Ukrainai vieta, nes prieš 10 metų mes čia praradome Europos integracijos galimybę, tačiau tikimės, kad dar po 10 metų mes matysime čia Euroatlantinės integracijos kelią“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Stefančukas.

„Noriu priminti, kad Vilnius Ukrainai yra miestas gelbėtojas ir tikiuosi, kad jis mus gelbės ir šioje kryptyje, stojant į NATO“, – pažymėjo jis.

Lietuvoje viešintis R. Stefančukas ketvirtadienį dalyvavo nenumatytame plenariname Seimo posėdyje. Posėdžio metu jam buvo įteiktas Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė.

Šį garbingą apdovanojimą Ukrainos parlamento vadovas priėmė iš Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen rankų.

ELTA primena, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų, iki 3000 svečių.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją