„Šiurkštus elgesys su J. Assange'u iki šiol ir ilga kalėjimo bausmė, kuri jam gresia JAV, jei jis bus išduotas, daro neigiamą poveikį informacijos, žodžio laisvei ir apskritai informavimo apie pažeidimus laisvei“, – pranešime cituojamas E. Zingeris. .

Jo nuomone, J. Assange'as, „paskelbęs tikslią informaciją apie šiurkščius valstybės agentų vykdomus žmogaus teisių pažeidimus Irake ir kitur, nusipelno pripažinimo, o ne bausmės.“

Pranešimu E. Zingeris, kartu su kolege iš Islandijos, ragina stabdyti J. Assange'o ekstradicijos procesą, „siekiant užkirsti kelią žmogaus teisių pažeidimams.“

Į tai feisbuke dėmesį atkreipė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis, kuris juokavo, kad taip „originaliai pasitinkamas į JAV atvykstantis JAV prezidentas Joe Bidenas.“

Emanuelis Zingeris

„Sunku suprasti, kodėl valdančiųjų atstovų pozicijos mūsų strateginių partneriu atžvilgiu persiverčia vos kirtus valstybės sieną.

Žinant Assange'o atsakomybės svarbą Jungtinėms Valstijoms, kažin, ar tokie Užsienio reikalų komiteto nario komentarai prisidės prie dvišalių santykių stiprinimo. Dar keisčiau atrodo tai, kad savo teiginiais ponas Zingeris patvirtina neigiamą informaciją, kuri Wikileaks skandale buvo skelbiama apie Lietuvą. Labai norėtųsi išgirsti konservatorių poziciją šiuo klausimu“, – Delfi komentare sakė A. Pikžirnis.

Assange

„WikiLeaks“ įkūrėjas J. Assange'as kovoja prieš sprendimą leisti jo ekstradiciją iš Didžiosios Britanijos. Jis stotų prieš teismą dėl įtariamo JAV Šnipinėjimo įstatymo pažeidimo 2010 metais. Jis kaltinamas paviešinęs karinių ir diplomatinių dokumentų.

Jei bus pripažintas kaltu, J. Assange'as gali būti pasiųstas už grotų 175 metams, nors tikslią bausmę sunku nuspėti. J. Assange'o byla tapo rezonansine žiniasklaidos laisvės gynėjams. Jo šalininkai kaltina Vašingtoną bandymais nutildyti pranešimus saugumo klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)