Varėnos rajone esančiuose Marcinkonyse netrūksta etnografinių sodybų. Šis kaimas savo etnografiniu savitumu svarbus visam Dzūkijos regionui. Ir kaimo gyventojai visai nenori, kad jų pašonėje atsirastų skerdykla.

Vis dėlto šioje istorijoje daugiausia klausimų kelia tai, kodėl Dzūkijos nacionalinio parko direkcija nusprendė imtis statybų. Jos uždaviniai yra saugoti unikalų nacionalinio parko kraštovaizdį ir gamtines vertybes. Žemės ūkio veikla ir gamyba šiai įstaigai nėra patikėta. Tad kodėl nacionalinis parkas nusprendė pradėti gaminti žemės ūki produkciją? Ar tuo negali užsiimti vietos ūkininkai ir verslininkai?

Skerdyklos statybų iniciatoriai sako, kad tokiu būdu skatins gyvulių laikymą. Tuo metu Aplinkos ministerija nepatenkintiems statybomis turi svarbių žinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)