Anot konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ sumanytojos Žanetos Vaškevičienės, svarbu ne tik suvokti savo istoriją, bet ir išlaikyti orią laikyseną, kuri užtikrins ateitį mūsų vaikams ir vaikaičiams.

„Istorija yra humanitarinis mokslas, kuris padeda žmogui suvokti praeities klaidas. Istorija visada yra ir bus mūsų tapatumo ir pilietinio atsparumo šaltinis, jei tik mums ji tampa mūsų tėvynės ir pasaulio vientisumo suvokimo pagrindu.

Savo valstybės istorijos išmanymas ekstremalioje situacijoje leidžia aiškiau pažiūrėti ir vertinti šiandienos įvykius, tikint, kad išprusęs žmogus nepasiduos naivioms ir pigioms provokacijoms ir propagandai“, – kalbėjo pašnekovė bei pridūrė, kad spręsdami konkurso užduotis dalyviai turės prisiminti įdomiausius praeities įvykius.

Pasak Ž. Vaškevičienės, jau dabar pastebimas didelis susidomėjimas konkursu, o šiemet dalyvauti panoro ir didelis būrys užsienio lietuvių. Tiesa, dėl pandeminės situacijos, kaip ir praėjusiais metais, konkursas bus rengiamas tik nuotoliniu būdu.

Visi norintieji kovo 10 d. nuo 12 iki 14 val konkurse „Lietuvos istorijos žinovas“ galės dalyvauti nuotoliniu būdu naujienų portale „Delfi“: https://www.delfi.lt/media/istorijos-zinovas/. Geriausiai pasirodžiusiųjų laukia „Delfi“ ir LR Seimo įsteigti prizai. Nacionalinį konkursą globoja Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją