S. Stoma tvirtina, kad bulvarinės laidos kūrėjai, surengę jam pasimatymus su „žaliaake Rūta“, kurių metu parlamentaras merginai siūlė savo asistentės darbą ir pažinties gilinimą pajūryje, peržengė visas įmanomas ribas ir turi būti sutramdyti.

Padavęs skundą generaliniam prokurorui, parlamentaras teigė nesijaučiantis nusikaltęs, tuo tarpu žiniasklaidą, ypač – bulvarinę, esą reikia pažaboti.

Konservatorių partijoje – jau dvi savaites

S. Stoma dar neseniai buvo vadinamas tik pretendentu įstoti į konservatorių partiją bei kandidatuoti į Seimą Kauno Dainavos vienmandatėje apygardoje. Įtakingi konservatoriai taip pat yra minėję, kad parlamentaro meilės nuotykiai gali turėti įtakos sprendimui dėl jo priėmimo į partiją. Bet pats politikas tikina jau dvi savaites esąs partijos nariu.

Šią žinią S. Stoma žurnalistams atskleidė sulaukęs klausimo, kaip vertina konservatorių frakcijos Seime, kuriai pats priklauso, inicijuojamą tyrimą dėl jo elgesio.

„Tai tyrimas labai gerai. Man tai akivaizdu, kuo jisai pasibaigs. Ir gerai. O jeigu iš tikrųjų kažkurie politikai, neturėdami jokios informacijos, nepalaukdami visų aiškių rezultatų jau pradeda žmogų pulti, man tokių kolegų nereikia. Jau tada geriau būsiu su tais, kurie tokius dalykus supranta, - kalbėjo S. Stoma. - Kas įdomiausia, tai aš esu į ją (konservatorių partiją – DELFI) įstojęs prieš porą savaičių. Tai yra įvykę. Kažkur girdėjau, kažkas pasakė – neaišku, ar jis ten įstojęs ar neįstojęs.“

Politikas taip pat užsiminė bulvarinės laidos išdaigose įžvelgiantis politinę potekstę. „Aš manau taip: jeigu bus nesuprasta mano situacija ir su manimi bus elgiamasi kaip su nusikaltėliu, aš suprasiu, kas yra tie žmonės, kurie taip elgiasi“, - sakė S. Stoma.

Jis taip pat teigė jaučiantis didelį žmonių palaikymą socialiniame tinkle „Facebook“, kurio dėka ir įklimpo į šią istoriją. Esą tarp rėmėjų – ir nemažai Kauno Dainavos apygardos rinkėjų.

Dainavos skyrius S. Stomą priėmė

Konservatorių Kauno skyrių sueigos pirmininkas, premjero patarėjas Andrius Kupčinskas DELFI teigė žinantis apie S. Stomos norą stoti į partiją, bet negalįs patvirtinti, ar parlamentaro prašymas jau patenkintas. Buvęs Kauno meras patarė kreiptis į partijos Dainavos skyriaus, kur stoti pageidavo S. Stoma, pirmininką – žemės ūkio ministrą Kazį Starkevičių.

K. Starkevičius DELFI taip pat teigė galįs patvirtinti, jog S. Stoma nori stoti į partiją, bet apie sprendimo priėmimą ministras sakė nieko nežinantis. Galų gale S. Stomos narystę partijoje DELFI patvirtino Dainavos skyriaus narys Paulius Lukševičius. Politikas teigė neprisimenantis, kokia dauguma skyriaus nariai pasisakė už S. Stomos priėmimą, tačiau pats faktas esą neabejotinai įvyko.

Jaučia pareigą ginti viešąjį interesą

Komentuodamas savo sprendimą kreiptis į generalinį prokurorą, S. Stoma teigė manąs, jog daro paslaugą visuomenei.

„Tikiuosi labai rimto ir išsamaus tyrimo, nes manau, kad tai liečia visus, ne mane vien asmeniškai. (...) Manau, atėjo laikas nustatyti tam tikras ribas, kur žiniasklaida, bulvarinė žiniasklaida – visų pirma, gali kištis, kur – negali. Metodai žiniasklaidos: kaip galima rinkti informaciją, kaip negalima. Ar galima provokuoti, ar negalima. Kokios yra ribos žurnalistinio eksperimento“, - bėrė Seimo narys.

Politikas akcentavo ginąs ne tik savo asmeninį gyvenimą, bet ir visų kitų žmonių teisę į privatumą.

„Visuomenės interesas yra stabdyti tokius dalykus, kad mes pagaliau galėtume pasitikėti vienas kitu. Laisvai bendrauti ir negalvoti, ar tavęs čia kažkas tuo metu neįrašinėja, jeigu tu privačiai kalbiesi. Tai yra visų interesas“, - tęsė parlamentaras.

Toliau aiškindamas savo skundo prokurorams motyvus, S. Stoma teigė siekiantis, „kad nebūtų provokuojami Seimo nariai, kurie nori kažką pakeisti, kad nebūtų naikinami žmonės tokiais metodais, provokacijomis ir, sakyčiau taip, psichologiniu teroru“.

Jis taip pat teigė, jog nuo „KK2“ kenčia ne jis vienas. Kaip to pavyzdį politikas pateikė dabartines savo patarėjas, esą persekiojamas televizijos kamerų.

„Jos dabar yra persekiojamos „KK2“ tam pačiam Seime. Net sakiau – neikit šias dienas į Seimą, nes jus filmuos ir rodys. Tai yra pasibaisėtina, tai yra visiškai amoralu. Sukergti, padaryti iš tuščios vietos dalyką ir paskiau viešinti, tarsi čia būtų baisus kriminalas“, - sakė S. Stoma.

Savo nuotykius su žaliaake Rūta jis teigė vertinantis paprastai: „Apskritai nebuvo nieko to, ko reikėtų vengti“.

Paklaustas, ar esama ir kitų Seimo narių, kurie pasimovė ant Rūtos kabliuko, politikas sakė tokių žinių neturintis.

Sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl „KK2” veiklos turėtų būti priimtas per 20 dienų.