Posėdyje taip pat dalyvavo vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Antstolių rūmų atstovas.

Po posėdžio konservatorius Stasys Šedbaras teigė, kad diskusijos į frakciją persikėlė iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto, kuriam jis vadovauja. Šis komitetas ketina kreiptis į teisingumo ministrą, kad šis aiškiau reglamentuotų institucijų bendradarbiavimą tokiose bylose, kuriose kyla vaiko paėmimo, matymosi su vaiku klausimai.

Tuo metu teisingumo ministras liberalas Remigijus Šimašius tokį raginimą koordinuoti institucijų veiksmus vertino kaip ministerijos įgaliojimų viršijimą.

"Mes fiksuojame būtent būtinybę, dar kartą primygtinai prašome, ir komiteto vardu jau paruošime rytoj kreipimąsi į teisingumo ministrą, kad jis koordinuotų Teisingumo, Socialinės apsaugos ir darbo bei Vidaus reikalų ministerijų veiksmus", - žurnalistams sakė S.Šedbaras.

"Teisingumo ministerija, kaip žinia, negali to vaidmens atlikti, neturi atlikti, ir jeigu pradėtų koordinuoti už kitas institucijas, kaip vykdyti teismo sprendimus, peržengtų savo kompetencijos ribas ir galbūt už piktnaudžiavimą tarnyba turėtų būti baudžiami tokie pareigūnai, kurie kišasi ne į savo darbą", - savo ruožtu po valdančiųjų konservatorių frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R.Šimašius.

Frakcijos posėdyje dalyvavęs generalinis prokuroras D.Valys konstatavo, kad stringa ikiteisminiai tyrimai, pradėti po nesėkmingo bandymo paimti mergaitę kovo 23-ąją.

Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio sesers, Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės globojamą mergaitę perduoti jos motinai Laimutei Stankūnaitei, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas. Kovo 23 dieną bandymas perduoti mergaitę motinai Kauno rajone, Garliavoje, baigėsi susistumdymu, po šio įvykio pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Pasak D.Valio, tyrimus stabdo tai, kad kol kas negautos teismo medicinos ekspertų išvados dėl tą dieną nukentėjusių asmenų.

"Kol kas negavę išvadų iš teismo medicinos ekspertų", - teigė D.Valys.

Jis taip pat teigė, kad įtarimai dėl kovo 23 įvykių kol kas niekam nėra pareikšti.

Policijos vadovas S.Skvernelis savo ruožtu informavo, kad dėl galimo pareigūnų piktnaudžiavimo vykdant teismo sprendimą pradėtas ikiteisminis tyrimas stabdo tarnybinius patikrinimus policijoje.

"Iš esmės mes galėtume juos pabaigti, bet turime vieną tam tikrą teisinę problemą, kadangi dėl dviejų mūsų tarnybinio patikrinimo objektų yra pradėti ikiteisminiai tyrimai (...) ir jeigu dėl tų pačių veiksmų yra pradedamas ikiteisminis tyrimas, turi būti stabdomas tarnybinis patikrinimas", - aiškino jis.

Klausiamas kokių veiksmų imtųsi policija jei ir per kitą bandymą paimti mergaitę būtų kliudoma tai padaryti, generalinis komisaras sakė, kad pirmiausia savo funkcijas turi atlikti kitos procese dalyvaujančios institucijos.

"Policija vykdys savo funkcijas, kas numatyta įstatyme - tiktai įstatyme ir niekur kitur. Ir tiktai tuomet, kada bus užtikrinta, kad kitos institucijos, dalyvaujančios procese, atliko viską, kas priklauso pagal įstatymą šioje situacijoje", - pabrėžė jis.