Vyriausybės vadovas teigė per tradicinį savo darbo susitikimą informavęs prezidentę Dalia Grybauskaitę apie tai, kad pateikė paklausimus aplinkos ir žemės ūkio ministrams, dėl kokių priežasčių atsirado politinė įtampa.

"Ir jie yra pateikę atsakymus, laukiame galutinių teisėsaugos institucijų tyrimų, laukiame iš Generalinės prokuratūros atsakymo dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžiose įstaigose vykdytų pirkimų ir, gavus atsakymą, priimsiu politinius sprendimus. Šiandien aš turiu informaciją tiek iš aplinkos ministro, tiek iš žemės ūkio ministrės, kad, jų manymu, jeigu kalbama apie aplinkos ministro pateiktą nutarimą, tai jis nieko bendro neturėjo su Vijūnėlės dvaru", - kalbėjo A. Butkevičius.

Premjeras patikino priimsiąs sprendimus, kai gaus visą reikiamą informaciją.

"Aš siūlyčiau palaukti dar keletą dienų, ir jeigu šita informacija, kurią man buvo pateikę ministrai, prasilenks su tiesa, jų darbas iš mano pusės bus atsakingai įvertintas", - teigė A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas Vyriausybės darbo skaidrumu neabejoja.

"Galiu pasakyti, kad šita Vyriausybė dirba labai skaidriai, palyginus su kitomis Vyriausybėmis, tikriausiai tokio atvejo nebuvo, kad kiekvienas nutarimas būtų labai aiškiai išanalizuotas ir suprantamas", - sakė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad Prezidentė susitiko su Premjeru "rimto pokalbio" iš pareigų Lietuvos socialdemokratų partijos valia pasitraukus sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei. Ministrė atsistatydinimo prašymą parašė po to, kai per "Žinių radiją" prisipažino kartą, prieš dešimt metų, gydytojui davusi kyšį. Ji taip pat buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip liudytoja dėl vieno viešojo pirkimo atliekant tyrimą Šiaulių ligoninėje

Dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro skandalo į Specialiųjų tyrimų tarnybos apklausą taip pat buvo kviečiamas ir A. Butkevičius, anksčiau šioje byloje apklausti aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras, socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Generalinė prokuratūra taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžios agentūros vykdyto maisto produktų pirkimo nepasiturintiems gyventojams - įtariama, kad produktai buvo pirkti už didesnę nei rinkos kaina.

Prezidentė teigė, kad dabartinės sudėties Vyriausybės galimybės dirbti iki kadencijos pabaigos priklausys nuo to, kaip į galimai korupcines veikas įsipainioję ministrai sugebės prisiimti politinę atsakomybę.