Jeigu tokiam Mišrios Seimo narių grupės ir Drąsos kelio frakcijos parlamentarų siūlymui Seimas pritartų, referendumas vyktų kartu su Europos Parlamento rinkimais ir antruoju prezidento rinkimų turu, jei jis vyktų.

Viena iš šios datos iniciatorių, parlamentarė Rima Baškienė BNS pareiškė, kad referendumą skelbti anksčiau galima, tereikia politinės valios.

„Jeigu suskumbame, tada į visus terminus sutelpame. Kam mums laukti viso mėnesio? Galime ir per porą savaičių viską padaryti - atlikti visas reikalingas procedūras ir ypatingos skubos tvarka priimti Seimo nutarimą dėl referendumo datos “, - teigė R.Baškienė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasiūlė referendumą surengti birželio 29-ąją - ši data bus teikiama Seimui patvirtinti. Anot jos, su prezidento ir Europos Parlamento rinkimais referendumo surengti nepavyktų, nes užtruks įvairios teisinės procedūros.

R.Baškienė sako, kad atskirai nuo rinkimų rengiamas referendumas gali kainuoti 12-15 mln. litų, todėl taupant jį derėtų rengti su europarlamentarų rinkimais.

Vienas referendumo iniciatyvinės grupės narių, Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka teigia, kad referendumas birželio pabaigoje yra bandymas jį sužlugdyti.